Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Van olyan, hogy koncert közben muszáj elővenni a mobilt?

Van olyan, hogy koncert közben muszáj elővenni a mobilt?

Bizony van! A Bostoni Szimfonikusok és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) új alkalmazását kifejezetten arra fejlesztették, hogy koncert közben, valós időben adjon információt az érdeklődőknek.

- hirdetés -

A Bostoni Szimfonikus Zenekar (BSO) és a világ egyik vezető egyeteme és kutatóintézete, a szintén bostoni MIT február 9-én, a Casual Friday, azaz laza péntek nevű koncertsorozat következő alkalmával mutatja be a ConcertCue névre hallgató, közösen fejlesztett alkalmazást. A fejlesztés Eran Egozy nevéhez fűződik, akit a Guitar Hero és a Rock Band játékok miatt sokan ismernek, és aki a BSO média- és technológiai testületének is tagja.

Íme Magyarország első filharmonikus zenekari applikációja

- hirdetés -

Ez a koncert azért is különleges, mert műsorán egy ősbemutató, Sean Shepherd új, a BSO és a Gewandhaus Zenekar felkérésére született darabja, az Express Abstractionism is szerepel. És miközben a zenekar játszik, a telefonra a képek, háttéranyagok, érdekességek érkeznek: adatok a műről, Alexander Calder, Gerhard Richter, Wassily Kandinsky és Piet Modrian festményei, amelyek a zeneszerzőt inspirálták.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.