Papageno Radio
Intermezzo A zene segíti a gyerekek mentális egészségét is

A zene segíti a gyerekek mentális egészségét is

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zene elősegíti a kreativitást, hatással van az érzelmi állapotra, és abban is segít, hogy a gyerekek saját létüket, életüket megértsék, azaz komoly és pozitív hatással van a gyerekek mentális egészségére. Mindezt egy gyakorló zenész mondja.

Pallab Sarker, aki egy indie műfajban “utazó” angol zenész szerint a rohanó, technikai eszközökkel teli rohanó és hirtelen változó kor megterhelő a gyerekekre nézve, különösen abban az életkori szakaszban nyomasztó ez, amikor egyébként is nagyon érzékenyek. Kutatásokra hivatkozva beszél arról, mennyit segíthet a zene a stressz oldásában, és hozzáteszi, hogy az intellektuális, a társas kapcsolatok és az egyéni fejlődésben is szerepet kaphat a zene, hiszen javítható általa az érzékelés, a nyelvi és az olvasási képesség is.

A Kodály-módszertől lettek jobbak a tanulmányi eredmények

Nem kételkedik abban, hogy kiegyensúlyozott tantervnek kell lennie, amelyben a természet- és társadalomtudományok oktatására hangsúlyt kell fektetni, de a művészeti nevelést sem szabad kihagyni, mert az egyensúly felborul. Problémásnak érzi, hogy ezeket a tárgyakat érinti a leginkább a pénzmegvonás, és amikor visszaemlékszik saját gyerekkorára, a zenéléssel együtt felidéződik benne az együttlét adta öröm is.

(Via tes.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X