Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Káli Gábor döntős a Salzburgi Ünnepi Játékok karmesterversenyében

Káli Gábor döntős a Salzburgi Ünnepi Játékok karmesterversenyében

A Nestlé és a Salzburgi Ünnepi Játékok idén kilencedik alkalommal írta ki a versenyt fiatal karmesterek számára. A döntőbe hárman kerültek, köztük Káli Gábor.

- hirdetés -

27 országból 90 fiatal karmester jelentkezett a versenyre. A döntőben Káli Gábor, az orosz Szergej Akimov és a német Erina Yashmina áll pódiumra augusztus 3. és 5. között Salzburgban, hogy a Camerata Salzburg zenekart dirigálja. A győztes 15 ezer euróval lesz gazdagabb, és a 2019-es fesztiválon is felléphet, amelyről CD is készül.

- hirdetés -

A verseny korábbi győztesei: Kerem Hasan, Aziz Shokhakimov, Lorenzo Viotti, Maxime Pascal, Ben Gernon, Mirga Gražinyte-Tyla, Ainars Rubikis és David Afkham. A zsűri elnöke Dennis Russell Davies, tiszteletbeli elnöke Plácido Domingo.

Magyar siker az I. Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyen

Káli Gábor a 2015/16-os évadtól a Nürnbergi Állami Opera első karmestere és helyettes fő-zeneigazgatója. 2018-ban megnyerte az 1. Hong Kong-i Nemzetközi Karmesterversenyt és megkapta a zenekari díjat is. Több német város operaházában vezényelt, de a magyar közönség is ismerheti: dolgozott a Magyar Állami Operaházban, a debreceni Kodály Filharmóniával és az Óbudai Danubia Zenekarral is. Idén Fischer Iván asszisztense lesz a Berlini Konzerthausban és a Budapesti Fesztiválzenekarnál is.

(Via Slipped Disc, Kronen Zeitung, Káli Gábor honlapja)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.