Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kocsis Zoltán emlékének ajánlja szombathelyi Kékszakállú-rendezését Hamar Zsolt

Kocsis Zoltán emlékének ajánlja szombathelyi Kékszakállú-rendezését Hamar Zsolt

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál várja az érdeklődőket július 14-től 22-ig Szombathelyen, ahol Hamar Zsolt nemcsak dirigense, de rendezője is lesz a feszivál záróakkordjaként megszólaló Kékszakállú herceg vára című operának. Judit szerepében Komlósi Ildikó, Kékszakállúként Cser Krisztián áll színpadra. Az operában közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar.

- hirdetés -

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál középpontjában Bartók A kékszakállú herceg vára című operája áll, amelyet idén 100 éve mutattak be. 

Fesztivállal ünnepli az Opera Bartók Kékszakállújának 100. évfordulóját

- hirdetés -

Hamar Zsolt karmester, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója kifejtette, hogy interpretációja a partitúrából és nem egy elképzelt vízióból indul ki, abból az alázatból kíván táplálkozni, amelyet előadóként és karmesterként is vall.

A szerző által megírt akaratból kell kiindulni, s azt evidenciának venni.

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál keretében mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődők: dal és opera műfajban Komlósi Ildikó, zongorán Balog József, fuvolán Ittzés Gergely tart szemináriumot, a karmester mesterkurzust pedig Hamar Zsolt tartja. A szemináriumokat koncertek zárják.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!