Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kölnben folytatja a Fesztiválzenekar igazgatója?

Kölnben folytatja a Fesztiválzenekar igazgatója?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A város sajtóközleménye szerint Stefan Englert, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezetője már szeptember 1-jétől átveszi Németország egyik jelentős szimfonikus együttesének, a Gürzenich-Orchester Kölnnek az irányítását.

Stefan Englert a 2017 végén leköszönt Patrick Schmeingét váltja a poszton. „Személyében egy intenzív keresési folyamat után sikerült megtalálni azt vezető egyéniséget, aki már többször bizonyított, és kellő tapasztalattal rendelkezik ehhez a feladathoz – fogalmazott Henriette Reker főpolgármester. Englertet a zenekart 2015 óta fő-zeneigazgatóként irányító François-Xavier Roth is örömmel fogadta.

- hirdetés -

A Budapesti Fesztiválzenekar kérdésünkre jelezte, hogy

az új ügyvezető igazgató kiválasztása folyamatban van. A megbízott ügyvezető igazgatói posztot július 1-től átmenetileg Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar jelenlegi igazgatóhelyettese tölti be.

Stefan Englert Németországban született, tanulmányait a Hamburgi Egyetem filozófiai karán végezte. 1999-től a Schleswig-Holstein Zenei Fesztiválnál dolgozott. Három évvel később kinevezték az ott működő tekintélyes zenekari akadémia és ifjúsági zenekar élére. 2009-ben kinevezték a kiemelkedő német zenekar, a Bambergi Szimfonikusok menedzserének, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezetői posztját 2012-ben vette át Körner Tamástól.

(Via stadt-koeln.de)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X