Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új klasszikus zenei fesztivált rendeznek a Balatonnál

Új klasszikus zenei fesztivált rendeznek a Balatonnál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Első alkalommal rendezik meg a Rév-Hang Fesztivált július 25. és 28. között. A klasszikus zenei programsorozat Révfülöp Balaton-parti színpadán kínál minden este ingyenes koncerteket a településen élők és a környéken nyaralók számára.

„Fantasztikus művész barátaim, zenész kollégáim segítségét kérve egy olyan fesztivál létrejöttét álmodtuk meg, mely a nyár, a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódást kívánja ötvözni az igényes szórakozás lehetőségével” – fogalmazott Hamar Zsolt, a kezdeményezés művészeti vezetője. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatójának életében fontos szerepet játszik Révfülöp: csaknem negyven éve tölti a nyarai jelentős részét a Balaton egyik legszebb fekvésű településén.

Révfülöp most épült új, szabadtéri színpada pedig lenyűgöző környezetben kínál lehetőséget egy klasszikus zenei fesztivál megrendezésére.

- hirdetés -

„Révfülöp közösségteremtő és megtartó ereje nem utolsósorban kulturális és művészeti hagyományainak ápolásában nyilvánul meg. A település új büszkesége, a júliusban megnyíló, ötszáz fős szabadtéri színpad, amely tovább mélyíti a színvonalas kulturális események iránti elkötelezettségünket” – fogalmazott a város polgármestere, Kondor Géza.

A fesztivál négy koncertje négy különböző tematikát ölel fel, s a kiváló fellépők sora garantálja a magával ragadó zenei élményt és remek kikapcsolódást.

„Azt reméljük, hogy hagyományt teremtünk ezzel a fesztivállal, és a koncertek is bizonyítják majd, hogy a színvonalas klasszikus zene éppoly’ szórakoztató és élvezetes, mint a könnyednek nevezett programok sora” – tette hozzá Hamar Zsolt.

Július 25-én szerdán Majdnem szimfonikus címmel Érdi Tamás zongoraművész és a Nemzeti Filharmonikusok Hubay Jenő Kamaraegyüttese játssza Schumann Esz-dúr zongoraötösét valamint Mozart G-dúr vonósnégyesét.

Július 26-án csütörtökön a Nemzeti Énekkar Kamarakórusa ad Éteri koncertet olasz valamint magyar – köztük Kodály – művekkel, Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Július 27-én pénteken az Alla ungherese elnevezésű programon a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara játszik Hamar Zsolt vezényletével egy magyar táncos dallamokat idéző koncertet – például Weiner Leó, Haydn, Beethoven, Kodály és Brahms műveiből válogatva.

A július 28-i szombati záróhangverseny programja meglepetés lesz, de, miként a címe: Csak vidáman ígéri, jó hangulatban telik majd a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusaival.

 

További információkért kattintson ide!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X