Papageno Radio
Intermezzo Újabb Közösségi Hétre készül a BFZ

Újabb Közösségi Hétre készül a BFZ

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Még véget sem ért a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű európai turnéja, a zenekar muzsikusai Nagy-Britannia, Spanyolország és Olaszország neves fesztiváljai után máris ingyenes hazai koncertsorozatukra, a Közösségi Hétre hangolódnak. Szeptember 4. és 9. között az együttes kamaraformációi zenélnek többek között a Vakok Intézetében és a Cseppkő Gyermekotthonban is.

A Fesztiválzenekar augusztus 17. és szeptember 1. között fantasztikus cigány muzsikusokkal, Lendvai Csócsi Józseffel, Lendvay Józseffel és Lisztes Jenővel járják Európát, majd némi szusszanás után ingyenes koncertturnéra indulnak az országban, hogy Európa után a magyar vidéken is megadják a ritmust. A kamaraformációk több mint 5000 kilométert tesznek meg és 24 koncertet adnak egy hét alatt.

A templomi zene és Bach szerelmesei ezúttal Piliscsabán, Szombathelyen és Szécsényben találkozhatnak a zenekarral. A szécsényi koncerten ott lesznek azok a gyerekek is, akik júniusban a Szent István-bazilika előtti téren táncoltak együtt a BFZ játékára a TérTáncKoncerten. A klezmer varázslatát ezúttal Eger, Gyula és Kiskőrös közönsége élvezheti, utóbbi helyszín már teltházas.

Érdi Márta: „Nélkülük ma nem lenne zongoraművész a fiam”

A Zenevár című interaktív koncerttel a Fesztiválzenekar csapata a Cseppkő Gyermekotthon mellett Hódmezővásárhelyre és Ceglédbercelre látogat el, és ezúttal 15 idősotthonban kamarazenélnek Budapesttől Gyöngyöspusztán át Bátaszékig. Piliscsaba szerencsés helyzetben van, hiszen a templomi koncert mellett ezúttal a helyi idősotthon lakói is kapnak zenei élményt.

Ingyenes koncertet ad a BFZ a Dunapest fesztiválon

Aki még előbb szeretné hallani a Budapesti Fesztiválzenekart, az találkozhat velük szeptember 2-án (vasárnap) 20 órakor, a Dunapest fesztivál zárókoncertjén, a Várkert Bazárban.

Promóció

Stream és színház

X
X