Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megzenésítik a művészeti múzeumot Széll György városában

Megzenésítik a művészeti múzeumot Széll György városában

A Clevelandi Művészeti Múzeumban 2008 óta folyik egy különleges program, amelynek keretében előadóművészeket hívnak meg, hogy az épület vagy a gyűjtemény inspirációjára készítsenek produkciókat. Ezúttal hat zeneszerző a múzeum rezidens alkotója.

- hirdetés -

Egy török, egy olasz, egy szerb, egy ruandai, egy japán és egy egyesült államokbeli komponista, három férfi és három nő kapott arra lehetőséget, hogy a múzeum meghívására Clevelandben találja meg új műve ihlető anyagát. A török zeneszerző, Cenk Ergün a múzeum belső teréből, az átrium hangzásából indul ki, míg japán kollégája, Aja Nisina az ázsiai gyűjteményben, a koreai anyagban talált egy törött porcelánt, amelyet egy japán javítási technika segítségével raktak össze, és ez inspirálta egy zeneműre.

Új kötet jelent meg Széll György clevelandi éveiről

- hirdetés -

A rezidenciaprogram címe Kreatív fúzió. A Clevelandi Művészeti Múzeum előadó-művészeti projektjeit vezető Tom Welsh szerint különleges helyzetben vannak: a múzeum határtalan inspirációt biztosít az alkotóknak, akik ebből nem csupán helyi érdekű műveket hoznak létre, Cleveland nevét pedig az államon és az országon kívülre is elviszik.

(Via IdeaStream)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.