Papageno Radio
Intermezzo Megzenésítik a művészeti múzeumot Széll György városában

Megzenésítik a művészeti múzeumot Széll György városában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Clevelandi Művészeti Múzeumban 2008 óta folyik egy különleges program, amelynek keretében előadóművészeket hívnak meg, hogy az épület vagy a gyűjtemény inspirációjára készítsenek produkciókat. Ezúttal hat zeneszerző a múzeum rezidens alkotója.

Egy török, egy olasz, egy szerb, egy ruandai, egy japán és egy egyesült államokbeli komponista, három férfi és három nő kapott arra lehetőséget, hogy a múzeum meghívására Clevelandben találja meg új műve ihlető anyagát. A török zeneszerző, Cenk Ergün a múzeum belső teréből, az átrium hangzásából indul ki, míg japán kollégája, Aja Nisina az ázsiai gyűjteményben, a koreai anyagban talált egy törött porcelánt, amelyet egy japán javítási technika segítségével raktak össze, és ez inspirálta egy zeneműre.

Új kötet jelent meg Széll György clevelandi éveiről

A rezidenciaprogram címe Kreatív fúzió. A Clevelandi Művészeti Múzeum előadó-művészeti projektjeit vezető Tom Welsh szerint különleges helyzetben vannak: a múzeum határtalan inspirációt biztosít az alkotóknak, akik ebből nem csupán helyi érdekű műveket hoznak létre, Cleveland nevét pedig az államon és az országon kívülre is elviszik.

(Via IdeaStream)

Promóció

Stream és színház

X
X