Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hogyan szerezzünk rajongókat az atonális zenének?

Hogyan szerezzünk rajongókat az atonális zenének?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A német államvasutak, a Deutsche Bahn a hangszórókból szóló atonális zenével akarta a drogosokat és a hajléktalanokat elűzni a megállókból. A választás oka: ezek a darabok a hagyományos zenehallgatási szokásokba egyáltalán nem illenek bele.

A bejelentéssel közel egyidőben kerül sor a berlini Atonális Zenei Fesztiválra, amelynek rendezőit felháborította a vasúttársaság zenei megbélyegzése, csakúgy, mint az Neue Musik kezdeményezés tagjait, akik a kortárs zene népszerűsítését tűzték ki célul maguk elé. A muzsikusok humorosan fogták fel a diszkriminációt, és a német főváros Neukölln kerületében levő Hermannstraßa állomásnál koncertet adtak.

Az atonális zene elűzi a drogosokat?

- hirdetés -

Körülbelül háromszázan hallgatták a koncertet, amelyen a kortárs zenei szcéna legizgalmasabb együtteseinek képviselői léptek fel. Az állomáson élő hajléktalanoknak ételt osztottak, akik a beszámoló szerint tisztelettel hallgatták a zenét, és arról kérdezték az előadókat, máskor is lesz-e hasonló esemény.

Az állomás vezetője is megjelent, és miután meghallgatta a koncertet, elmondta, nem tudta, mi az az atonális zene, de tanult az esetből és a koncertből, így elvetik a terveket.

(Via The Guardian)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X