Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Két magyar induló is bejutott a III. Marton Éva Énekverseny döntőjébe

Két magyar induló is bejutott a III. Marton Éva Énekverseny döntőjébe

Ádám Zsuzsanna és Megyimórecz Ildikó Lilla személyében két magyar is bejutott a 3. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjébe.

- hirdetés -

A budapesti esemény zsűrije által szeptember 13-án, késő este kihirdetett döntés értelmében a két magyar versenyző mellett hét nő és négy férfi, hat szoprán, három mezzoszoprán, illetve három bariton, valamint egy tenor került be a fináléba, amelyet szeptember 15-én este rendeznek a Zeneakadémia nagytermében.

Elkezdődött a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

- hirdetés -

Az énekverseny döntőjének mezőnyét a magyar Ádám Zsuzsanna és Megyimórecz Ildikó Lilla, a brazil Beatriz Baptista, a kínai Jipao Csen (Yibao Chen), a mongol Badral Chuluunbaatar, az ukrán Inna Fedorii, Kszenyija Nyikolajevna és Valentyina Pluzsnyikova, Julia Muzicsenko és Anna Sapolvalova Oroszországból, a mexikói-amerikai Galeano Salas, az örmény Gagik Vardanyan és a kazah Rassul Zharmagambetov alkotja.

A verseny zsűrijében Marton Éva oldalán Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere; Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője; Peter Mario Katona, a londoni Royal Opera casting directora; Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora; Teimuraz Gugushvili, a Tbiliszi Konzervatórium professzora; Franz Grundheber német bariton, a bécsi és a hamburgi Staatsoper örökös tagja; Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója vesz részt.

A megmérettetés szeptember 10-én kezdődött minden korábbinál több, 61 versenyző részvételével. Már a tavaszi online jelentkezés során megdőltek a rekordok, hiszen négy földrész harmincnyolc országából – Perutól Japánon és Dél-Afrikán át Finnországig – 145 fiatal énekes küldte be videóanyagait. Közülük, a Marton Éva által vezetett előzsűri döntése alapján 94 jelentkező kapott meghívást az élő fordulókba, a középdöntőben pedig 23 fiatal énekes mérte össze tudását.

Több magyar versenyző is a Nemzetközi Marton Éva Énekverseny középdöntőjében

A több mint ötvenezer euró (16,5 millió forint) összdíjazású 3. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjében az énekesek két-két áriát adnak elő a Magyar Állami Operaház Zenekara kíséretével, Kocsár Balázs vezényletével. A győztes, a 15 ezer eurós nagydíj nyertesének kiléte szeptember 16-án este derül ki a Zeneakadémia Nagytermében, a gálakoncert végén.

A döntő élőben követhető, a vasárnapi gálát pedig az M5 kulturális csatornája közvetíti. Jegyek korlátozott számban mindkét hétvégi időpontra kaphatók a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri pénztárában, illetve a verseny honlapján. Még az ősszel adásba kerül a versenyről a Zeneakadémia produkciójában készülő riportfilm.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!