Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Akár magyar tervek alapján is felépülhet Oroszország új koncertközpontja

Akár magyar tervek alapján is felépülhet Oroszország új koncertközpontja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Jekatyerinburgban épülhet fel Oroszország legújabb modern koncertközpontja, amely a Szverdlovszki Filharmonikusok állandó próbaterméül szolgál majd. A Szverdlovszki Építésügyi és Infrastruktúrafejlesztési Minisztérium által kiírt nemzetközi tervpályázaton a magyar Robert Gutowski Architects harmadik helyezett lett.

Elkészült Moszkva legújabb koncertterme

- hirdetés -

Az 1600 fős koncertterem és a 350 fő befogadására alkalmas kamaraterem akusztikai kialakítása az Arató Akusztikai Kft. és a dán Gade & Mortensen Akustik A/S közreműködésével készült.

forrás: Robert Gutowski Architects

A Gutowski Robert építész által vezetett csapat pályázati tervében egy világszínvonalú hangversenyterem létrehozását célozta meg, mely pragmatikus épített és városi környezetével, pulzáló közösségi programjaival szervesen integrálódik a város kulturális életébe. Az alkotóközösség az elismerést a magyar építész- és mérnöktársadalom sikerének is tartja.

forrás: Robert Gutowski Architects

Lapunk Gutowski Robert által is megerősített orosz sajtóértesülései szerint arról még nem született döntés, hogy az első helyezett brit Zaha Hadid Architects, a második helyre sorolt római székhelyű Alvisi Kirimoto Partners S.R.L. és a magyar építész csapat terveinek közös nevezőjét alkalmazzák majd, vagy a három nyertes közül végül egyet választanak ki. A helyezés mindenestre komoly pénzjutalommal jár mindhárom tervezőirodát tekintve.

(Via CMN.ru, Papageno)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X