Papageno Radio
Intermezzo Mi köze lehet egymáshoz a felületi feszültségnek és a művészetnek?

Mi köze lehet egymáshoz a felületi feszültségnek és a művészetnek?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén rendhagyó módon, új helyszínként a Vasarely Múzeum is várja a tudományok iránt érdeklődőket a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. A Képpé vált kísérlet című időszaki kiállítás Grüner György fizikus magángyűjteményét mutatja be, aki tudósként és műgyűjtőként az innovációt határozta meg kollekciójának gyarapítási elveként. Ehhez kapcsolódóan szeptember 28-án a Vasarely Múzeum is a kísérletezésre, valamint a tudomány és a művészet kapcsolatára helyezi a hangsúlyt.

A Kutatók Éjszakájának programjai 18.00 és 22.00 óra között zajlanak a Szentlélek téren található Vasarely Múzeumban. Ezt megelőzi a 16.00 órakor kezdődő Pedagógiai Kerekasztal elnevezésű program, ahol múzeumpedagógusok várják az érdeklődő pedagógusokat interaktív múzeumpedagógiai bemutatóra. Ennek során a résztvevők a művészetben rejlő pedagógiai lehetőségeket járhatják körül. Tájékozódjon a programokról részletesen is a múzeum honlapján!

A program izgalmas együttműködések keretében valósul meg: jelen lesz a Csodák Palotájának csapata, akik érdekes kísérleteket mutatnak be egy-egy műtárgyhoz kapcsolódóan.

Ezen a napon a Vasarely Múzeumban van a helye mindenkinek, aki már valaha is rácsodálkozott a természet törvényszerűségeiben rejlő szépségekre!

A Logiscool Óbuda munkatársai programozható rajzoló robotokkal készülnek. Dr. Vásárhelyi Tamás biológus, a Természettudományi Múzeum korábbi főigazgató-helyettese pedig bemutatja Fortélyos Játéktárát, amelynek egyes darabjait kis fejtörővel a kiállított művekhez kapcsolhatjuk.

Azokat is várják, akik arra kíváncsiak, hogy mi köze lehet egymáshoz a felületi feszültségnek és a művészetnek. A program fő célja ezen izgalmas kapcsolódási pontok felvillantása. Az egyes állomások a művészet eszköztárán keresztül nyújtanak majd bepillantást a tudományok lenyűgöző világába.

Képpé vált kísérlet – Innovatív képzőművészeti tendenciák 1945-től napjainkig

Minden program ingyenesen látogatható, a Pedagógiai Kerekasztalon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Promóció

X
X