Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Negyedmillió dolláros díjjal tüntetik ki Gustavo Dudamelt

Negyedmillió dolláros díjjal tüntetik ki Gustavo Dudamelt

Az egyik legnagyobb presztízsű amerikai művészeti díjjal ismerték el a venezuelai születésű karmestert, aki a Los Angeles-i Filharmonikusok élén áll.

- hirdetés -

A némafilm korszakának egyik leghíresebb testvárpárjáról, Dorothy és Lillian Gishről elnevezett díjat olyan személy kaphatja, aki a világot szebbé teszi, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberiség élvezze és értse az életet. Első alkalommal 1994-ben adták át, akkor Frank Gehry építész kapta, aki a Los Angeles-i Filharmonikusok otthonát is tervezte. Azóta olyan művészek szerepelnek a kitüntetettek között, mint Arthur Miller drámaíró, Bill T. Jones és Trisha Brown táncos-koreográfus, Isabel Allende író, Peter Sellars és Robert Wilson rendezők, Bob Dylan, Laurie Anderson és Meredith Monk dalszerző-előadóművészek, Spike Lee rendező.

Gustavo Dudamel persona non grata hazájában

- hirdetés -

A Gish-díj kitünetettje olyan művész lehet, aki az adott műfaj határainak tágítására törekszik, elkötelezett a társadalmi változások iránt, és a következő generáció számára megkönnyíti az érvényesülést. 25. alkalommal átadásra kerülő díjat mintegy hetven jelölt közül Gustavo Dudamelnek ítélte a kuratórium kiemelve Dudamel karmesterként nyújtott kimagasló teljesítménye mellett a zeneoktatás területén végzett munkáját is. A díjátadó szűk körben, 2018. december 4-én lesz.

(Via Slipped Disc, Gish Prize)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.