Papageno Radio
Intermezzo Átfogó megújulás a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál

Átfogó megújulás a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál

December 5-én az Óbudai Társaskörben mutatja be a megújulást jelképező új arculatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A koncerten Vivaldi, Händel, Saint-Saëns és Debussy művei hangzanak majd el.

A Liszt Ferenc Kamarazenekart 55 évvel ezelőtt alapították olyan zseniális muzsikusok, akik Rolla János vezetésével a valaha volt legjobb magyar zenekarrá tették az együttest. A mögöttünk lévő időszakban természetszerűleg kicserélődött a zenekar tagsága, most ért el oda az együttes, hogy kialakult az új generáció stabil tagsága.

A jubileumi év kapcsán korábban így nyilatkozott a művészeti vezető:

„Mára láthatóvá vált a Liszt Ferenc Kamarazenekar”

2018. novemberétől Bolyki György – aki többek között a Kaposfest igazgatója – lépett az ügyvezető igazgatói pozícióba, és a zenekarral közös megegyezésben egy teljesen új, 21. századi produkció felépítésébe kezdtek. Ennek első lépése a teljes arculati megújulás.

A várható változásokról Bolyki György így mesélt:

Az első és legfontosabb, amit a közönség megtapasztalhat: egy sokkal élménydúsabb és kidolgozottabb előadás, melyben az eddigiekhez képest jóval több energia jelenik meg. Ennek egyik eleme, hogy minden zenekari tag partitúra szinten ismeri az előadott műveket, és sokkal több időt szánunk a darabok apró részleteinek kidolgozására. A másik fontos tényező, hogy a művészek a saját személyiségükben rejlő alkotói és előadói energiákat maximum fokozatra kapcsolva vesznek részt a produkcióban, de Tfirst Péter koncertmester vezetésének köszönhetően ez mégis össze van fogva, így ezek az energiák megsokszorozzák egymást, és így jutnak el a közönséghez.

Arról, hogy milyen koncertek várhatók a megújulás jegyében, az igazgató elmondta, hogy a 2019 első felében leszervezett koncerteken már érezheti a közönség a zenekar játékában megjelenő új élményeket.

A későbbiekben a kulturális kormányzattal jelenleg is folyó egyeztetések során kialakuló lehetőségek szerint halad majd a produkció építkezése, amivel kapcsolatban az igazgató így fogalmazott:

“Egy biztos: eltökélt közös szándékunk, hogy a Liszt Ferenc Kamarazenekart visszavezessük oda, ahol egyszer már volt: a világ öt legjobb produkciója közé.” Az együttes távlati terveiről és lehetőségeiről az új ügyvezetőt, Bolyki Györgyöt és Tfirst Péter művészeti vezetőt kérdeztük. Interjúnkat hamarosan olvashatják.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!