Papageno Radio
Promóció 55 éves fennállását ünnepli a Liszt Ferenc Kamarazenekar

55 éves fennállását ünnepli a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A nemzeti zenekarként kiemelt együttes több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet elitjének, így méltán tartják a kamarazenekari műfaj egyik legjobb képviselőjének. Az ünnepi hangversenyre március 18-án kerül sor a Zeneakadémián.

A zenekar  1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Fél évszázados működése során az alapító Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével alakította ki azt a hangzást és zenei minőséget, mely már a világ több mint ötven országában sikert hozott az együttesnek. A 2016 óta Tfirst Péter által vezetett együttes a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 55 éves születésnapi koncertjén ismét a budapesti zeneszeretők elé áll, az ünnepléshez méltó világhírű vendég, David Fray zongoraművész meghívásával kedveskedve a zenekar hűséges közönségének. A műsor igazi zenei örömöket ígér: Händel Tűzijáték szvitje után két Bach-zongoraverseny, majd a híres D-dúr zenekari szvit csendül fel.

Nem sokkal később, március 28-án ismét hallható lesz a zenekar, a BarokkPlusz sorozat keretében az Óbudai Társaskörben. A már két éve nagy sikerrel zajló sorozat jellegzetessége, hogy a barokk művek környezetében egy-egy kortárs magyar mű is bemutatásra kerül. A koncertek köré szerveződő törzsközönség számára a szokatlan hangzások, váratlan motívumok szépsége közel hozza a sokszor félve, távolságtartással szemlélt kortárs zenét.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X