Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Szamosi Zsófia kapta a legjobb színésznő díját Kairóban

Szamosi Zsófia kapta a legjobb színésznő díját Kairóban

A színésznő az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki az egyetlen A- kategóriás afrikai fesztivál zsűrijének elismerését.

- hirdetés -

Szilági Zsófia Egy nap című alkotását itthon már közel húszezer néző látta, és míg a film iránti érdeklődés a hazai mozikban töretlen, a nemzetközi filmfesztiválokon sorra fontos díjakat nyer az alkotás.

Szilágyi Zsófia a Filmalap Inkubátor Programjában készítette el a filmet egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről. Az Egy nap főhőse egy háromgyerekes anya, a cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik.

A film Luxemburgban is diadalmaskodott:

Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

- hirdetés -

Az Egy nap világpremierjét nagy siker övezte májusban a cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hetén, ahol a magyar alkotás elnyerte a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől (FIPRESCI) a legjobb elsőfilm díját. Szamosi Zsófiát a kassai Art Filmfesztiválon a legjobb színésznőt illető Kék Angyal-díjjal tüntették ki, majd a szarajevói filmfesztiválon is a legjobb színésznő díjával jutalmazták.

Hat európai elsőfilmes, köztük Szilágyi Zsófia alkotása is szerepel a legjobb elsőfilmeseket elismerő Európai Filmdíj FIPRESCI jelöltjei között, melyekből az EFA több mint 3500 fős tagsága választja ki idén decemberben a győztest. Az Európai Filmakadémia (EFA) rangos elismerését minden évben egy fiatal rendező veheti át első nagyjátékfilmjéért, a díjkiosztó gála december 15-én lesz Sevillában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!