Papageno Radio
Színház A Last Call és a Ruben Brandt, a gyűjtő is díjat nyert...

A Last Call és a Ruben Brandt, a gyűjtő is díjat nyert Triesztben

Kis Hajni Last Call című munkája a legjobb rövidfilmnek járó díjat, Milorad Krstić rendezése, a Ruben Brandt, a gyűjtő pedig a Sky Arte televízió különdíját nyerte el a közép-európai filmek nagy presztízsű filmfesztiválján, Triesztben.

A 30. alkalommal megrendezett trieszti filmfesztivál díjátadóján a közönség döntése alapján kapta meg a legjobb rövidfilm díját Kis Hajni Last Call című diplomafilmje, amely a Filmalap támogatásával, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült.

A Last Call nemzetközi premierje tavaly nyáron volt a szarajevói fesztiválon, ahol a legjobb vizsgafilm díjával jutalmazták. A lengyelországi Lublinból is fődíjat hozott el, míg a franciaországi Villeurbanne fesztiválján a film főszereplőjének, Zsurzs Katinak a legjobb színésznő díját ítélte a zsűri.

Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A magyar gyártású egészestés animációs film világpremierje a locarnói filmfesztivál szabadtéri vetítésén, a nyolcezer férőhelyes Piazza Grandén volt 2018 augusztusában és azóta nagy sikerrel járja a filmfesztiválokat világszerte. A film megnyerte a bukaresti animációs filmfesztivált, majd a sevillai filmfesztiválról a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró-szövetség díját is elhozta.

Ide kapcsolódik:
Milorad Krstić: „A Ruben Brandtra elsősorban audiovizuális szimfóniaként gondolok”

A 20 ország újságíróiból, bloggereiből és sajtófotósaiból álló nemzetközi szervezet, az International Press Academy Satellite-díjra jelölte a magyar filmet, majd az egyik legrangosabb szakmai díjra, az Annie Awards-ra is jelölték – a legjobb független film és a legjobb vágás kategóriákban – Milorad Krstić alkotását. A díjátadók februárban lesznek.

A filmet november óta játsszák a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában, eddig mintegy negyvenezren váltottak rá jegyet.

(Via MTI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!