Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Eddig kiadatlan levelek és naplóbejegyzések mesélnek Alma Mahler szenvedélyes életéről

Eddig kiadatlan levelek és naplóbejegyzések mesélnek Alma Mahler szenvedélyes életéről

A londoni székhelyű Bloomsbury kiadó a napokban jelentette be, hogy új életrajzi kötetet ad ki az osztrák író- és zeneszerzőnőről, aki 1902-ben ment feleségül Gustav Mahler zeneszerzőhöz.

- hirdetés -

Cate Haste szerkesztette a kötetet, akinek korábban leginkább politikai témákra korlátozódott a tevékenysége. A könyv különlegessége, hogy a történelem egyik legkarizmatikusabb múzsájának szenvedélyes életéből való, ez idáig kiadatlan leveleket és naplóbejegyzéseket is olvashatunk benne.

- hirdetés -

Cate Haste: Alma Mahler – forrás: bloomsbury.com

Alma Mahler egy olyan elemi vitalitással rendelkező nő volt, akit nem tudtak megfékezni saját korának szabályai. E rendkívüli művész és kivételes elme történetét mutatja be a könyv.

Ide kapcsolódik:
Ismeretlen Alma Mahler-dalt találtak?

Az 1879-ben született Alma Mahler már egész fiatalon a bécsi értelmiségi és művészkörök epicentrumába került: az öntörvényű, tehetséges zeneszerző mindenre nyitott, impulzív, kreatív és rendkívül kíváncsi természetű volt. Művészek, építészek, zenészek és írók tucatjai igyekeztek a művésznő közelébe férkőzni, akinek Gustav Mahler volt az első férje, de Gustav Klimtnek adta első csókját.

(Via Slipped Disc, Bloomsbury)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.