Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy amerikai rendőr kedvenc karácsonyi dalával fegyverzett le egy lövöldözőt

Egy amerikai rendőr kedvenc karácsonyi dalával fegyverzett le egy lövöldözőt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Eddig nem gondoltuk volna, hogy egy kedves karácsonyi dallam hatástalaníthat egy veszélyes szituációt: az Egyesült Államok éles eszű rendőre, Nathaniel Lewis a White Christmas című dal eléneklésével mentette meg Pennsylvania államban az ünnepet.

- hirdetés -

Ön mit tenne, ha egy fegyveres támadóval találná szemben magát? Egészen biztosan az utolsó gondolata lenne, hogy karácsonyi dalokat énekeljen neki. Azonban idén ez a furcsa gondolat igaz történetté vált: a 34 éves Nathaniel Lewis, a Pennsylvaniai Nemzeti Őrség tagja ezt a stratégiát választotta, mellyel pontott tett a majdnem 10 órán át tartó lefegyverzési akcióra, emellett pedig minden bizonnyal életeket mentett meg.

Ide kapcsolódik:
Mit csinál két londoni rendőr, ha meglát egy zongorát?

Karácsony napján a rendőrség jelentést kapott egy amerikai férfi családjától, melyben aggodalmukat fogalmazták meg rokonuk kiszámíthatatlan és különösen furcsa viselkedése miatt, és egyben a férfi ellenőrzését kérték. A tisztek hamarosan a helyszínre érkeztek, és azonnal lövésekkel találkoztak, amelyek több rendőrségi járművet meg is károsítottak.

A puskájával magát elbarikádozó tettes nem volt hajlandó megjelenni a rendőrség többszöri felszólítására sem. Második emeleti hálószobájából adott le időszakosan lövéseket, és el is talált egy éppen arra elhaladó autót, valamint a szomszéd lakást.

Néhány órás alkudozás és tárgyalás után végül úgy döntött, hogy együttműködik a hatóságokkal, de csak azzal a kikötéssel, ha a rendőrök eléneklik neki a White Christmas című slágert.

A dal eredetileg Irving Berlin szerzeménye és Bing Crosby 1954-es albumára felkerülve vált minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi slágerévé.

Nathaniel Lewis a veszélyelhárító osztagból – megőrizve hideg vérét – négy versszaknyit adott elő a híres klasszikusból a férfi kérésére, mellyel sikerült őt meghatnia. Úgy tűnik, tényleg létezik a karácsony szelleme.

(Via Classic FM)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X