Egy amerikai rendőr kedvenc karácsonyi dalával fegyverzett le egy lövöldözőt

Eddig nem gondoltuk volna, hogy egy kedves karácsonyi dallam hatástalaníthat egy veszélyes szituációt: az Egyesült Államok éles eszű rendőre, Nathaniel Lewis a White Christmas című dal eléneklésével mentette meg Pennsylvania államban az ünnepet.

Ön mit tenne, ha egy fegyveres támadóval találná szemben magát? Egészen biztosan az utolsó gondolata lenne, hogy karácsonyi dalokat énekeljen neki. Azonban idén ez a furcsa gondolat igaz történetté vált: a 34 éves Nathaniel Lewis, a Pennsylvaniai Nemzeti Őrség tagja ezt a stratégiát választotta, mellyel pontott tett a majdnem 10 órán át tartó lefegyverzési akcióra, emellett pedig minden bizonnyal életeket mentett meg.

Ide kapcsolódik:
Mit csinál két londoni rendőr, ha meglát egy zongorát?

Karácsony napján a rendőrség jelentést kapott egy amerikai férfi családjától, melyben aggodalmukat fogalmazták meg rokonuk kiszámíthatatlan és különösen furcsa viselkedése miatt, és egyben a férfi ellenőrzését kérték. A tisztek hamarosan a helyszínre érkeztek, és azonnal lövésekkel találkoztak, amelyek több rendőrségi járművet meg is károsítottak.

A puskájával magát elbarikádozó tettes nem volt hajlandó megjelenni a rendőrség többszöri felszólítására sem. Második emeleti hálószobájából adott le időszakosan lövéseket, és el is talált egy éppen arra elhaladó autót, valamint a szomszéd lakást.

Néhány órás alkudozás és tárgyalás után végül úgy döntött, hogy együttműködik a hatóságokkal, de csak azzal a kikötéssel, ha a rendőrök eléneklik neki a White Christmas című slágert.

A dal eredetileg Irving Berlin szerzeménye és Bing Crosby 1954-es albumára felkerülve vált minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi slágerévé.

Nathaniel Lewis a veszélyelhárító osztagból – megőrizve hideg vérét – négy versszaknyit adott elő a híres klasszikusból a férfi kérésére, mellyel sikerült őt meghatnia. Úgy tűnik, tényleg létezik a karácsony szelleme.

(Via Classic FM)