Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Idén is szavazhatunk Magyarország leginspirálóbb történeteire

Idén is szavazhatunk Magyarország leginspirálóbb történeteire

A Highlights of Hungary kurátorai impozáns listát állítottak össze az idei évre is: művészeti tevékenység, szociális projekt, sportteljesítmény, irodalmi vonatkozású ötlet, mezőgazdasági, turisztikai és szociális kezdeményezés egyaránt megtalálható a legjobb 55 kreatív projekt között.

Idén hatodik alkalommal szervezik meg a Highlights of Hungary-t, amely független kezdeményezésként, kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb ötleteit, hogy a folyamat végső lépéseként a közönség kiválaszthassa a saját kedvencét.

- hirdetés -

A POKET-ről, a magyar gyorskorcsolya olimpiai férfi váltóról, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmről vagy a MARGÓ Fesztiválról a legtöbben már hallottak, ahogy olvasóinknak a nálunk blogoló art quarter budapest sem ismeretlen.

Highlights of Hungary

Talán kevesebben tudnak azonban az őshonos gyümölcsfák megőrzésére létrehozott Tündérkertekről, a legnagyobb folyónkat lelkes aprólékossággal figyelő Dunai Szigetek című ismeretterjesztő blogról, vagy a romákkal kapcsolatos előítéletek csökkentésére létrehozott UCCU Alapítványról és Séta programjáról.

Ezek mellett idén lehet szavazni hip-hop filmre, gyerekfilm fesztiválra, Röhrig Géza angyalvakond című verseskötetére, Rév Marcell operatőr teljesítményére, a Sztalker Csoport előadásaira, a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézményére, vagy a Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Studio Nomad által tervezett Magyar pavilonjára.

És ez csak pár példa abból az 55 projektet soroló listáról, mely érzékletesen mutatja, milyen inspirálóan színes hazánk kreatív palettája.

Az idei Highlights of Hungary mottója: “Hass, alkoss, gyarapíts!”

A projektek egytől egyig, hamisítatlan hazai ízt hordoznak, hatásuk sok esetben egészen messzire visz, és kétség kívül mindannyian többek leszünk általuk.

Most is egy tíz főből álló kurátori csapat gyűjtötte közös platformra a hazai sikereket. Ők mind a kreatívipar különböző területeiről érkeztek, és az értéket kutatják a mindennapokban.

A Highlights of Hungary alapítóinak célja, hogy a kezdeményezés egy olyan kreatív platformmá nőjön az idei évben, ahol az összes szereplő – kurátorok, jelöltek, üzleti- és médiapartnerek és a közönség – egymásra találhat, elindulhatnak kollaborációk, és ezáltal a HoH megtermékenyítő ereje, közösségi, társadalmi hatása tovább erősödik majd.

Szavazni 2019. január 28-ig, a Highlights of Hungary honlapján lehet. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését február 6-án, a Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják majd át. A Highlights of Hungary csapata pedig biztosítja, hogy ezek a történetek végigkísérnek majd bennünket az egész év során.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X