Papageno Radio
Intermezzo Goda Gábor koreográfus kapta az Eck Imre-díjat

Goda Gábor koreográfus kapta az Eck Imre-díjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kitüntetést február 24-én, a Cseppkánon című előadás előtt adták át Budapesten, a Müpában.

Az Eck Imre Közalapítvány kétévente jutalmazza azokat az alkotóművészeket, aki az alapítói okiratban megfogalmazottak szerint szemléletmódjukban és világlátásukban folytatói az Eck Imre által teremtett színházi kultúrának. Ennek értelmében egyszerre képviselik a magyar és európai értékeket, a művészeti ágak komplexitásában fejezik ki az emberi élet érzelmi-gondolati világát és viszonyrendszerét, továbbá az alkotás és a befogadó élő kapcsolatát szolgálják.

Ide kapcsolódik:
Orosz alkotók és Liszt művei hallhatók a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Eck Imrének az újító gondolkodás, új táncnyelv és új alkotóműhely létrehozása volt a célja, így jött létre az első magyarországi modern balett társulat, a Pécsi Balett is.

Eck Júlia, az Eck Imre Közalapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadón elmondta, hogy Goda Gábor hasonlóan innovatív szemléletmódot képvisel a 21. században, mint Eck Imre tette a 20. században.

Goda Gábor a díj névadójához hasonlóan egy kísérletező, kreatív művész, aki olyan alkotóműhelyt hozott létre, amelyben a társulat tagjai, munkatársai és alkotótársai is egyben.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X