Papageno Radio
Intermezzo Indul az idei Bach Mindenkinek Fesztivál

Indul az idei Bach Mindenkinek Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 16-25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek fesztivált.

Az eseménysorozat keretében immár ötödik alkalommal a koncerttermeken kívül aluljárókban, tereken, iskolákban, kórházakban és templomokban hallgathatják az érdeklődők Bach zenéjét március 16-25. között Budapesten és más városokban.

Ide kapcsolódik:
Bach-titkok nyomában

Kovács Zalán László fesztiváligazgató, tubaművész elmondta: a fesztivál 71 település 250 helyszínén mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében. A programok ingyenesek, az összes fellépő önkéntesen vesz részt az eseményen. Közülük kiemelte többek között a Magyar Állami Operaház együttesének fellépését, valamint a Nemzeti Filharmonikusok, Vásári Tamás, Medveczky Ádám, Hegedűs D. Géza, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus közreműködését.

A fesztivál március 16-án a Zeneakadémián kezdődik, ahol a Magyar Állami Operaház hangszeres művészei kísérik többek között Kelemen Barnabást és Miklósa Erikát.

A fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach művein keresztül kivigyék a klasszikus zenét az utca emberéhez. A muzsika szabadtéren, aluljárókban, templomokban, börtönökben, kórházakban és más különleges helyszíneken szólal meg olyan hangszereken, mint a koncertzongora, a hárfa, a csembaló vagy az orgona, amelyekkel nem találkozhatnak az utcán járva-kelve az emberek.

A fesztivál teret ad a különböző stílusirányzatoknak. Az archaikus barokkhangszerek mellett lesz Bach zene jazzre, népzenére átdolgozva, de basszusgitár koncert is hallható majd Bach műveiből. A fesztiválon a zenei programok mellett irodalmi és képzőművészeti, valamint színházi események is várják az érdeklődőket.

A fesztivál programjairól ide kattintva olvashatnak az érdeklődők.

A kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

Promóció

Stream és színház

X
X