Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 60 év a MÁV Zenekarnál – Fodor András nagybőgőművészt köszöntjük

60 év a MÁV Zenekarnál – Fodor András nagybőgőművészt köszöntjük

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A MÁV Szimfonikus Zenekar társulati ülés keretében köszöntötte Fodor András nagybőgőművészt, aki 1959. április 15-én, éppen 60 éve lépett be a szimfonikus zenekarba.

- hirdetés -

Az ünnepségen az együttes aktív és nyugállományú tagjai, valamint a kulturális tárca, a MÁV vezetői és munkatársai köszöntötték a jubiláló művészt. Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár köszönetet mondott Fodor Andrásnak azért, hogy évtizedeken át szolgált és szolgál ma is egy közösséget. Mint mondta: „köszönnivalója van a társadalomnak is az ilyen emberek felé, hogy éltetik és összetartják a kollektívát.” Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar jelenlegi igazgatója korabeli újságcikkekkel idézte meg az ötvenes évek végét, amikor Fodor András az együttes tagjai lett, az egykori kolléga, Fenyő Gábor timpanista, a zenekar korábbi igazgatója pedig személyes történeteket osztott meg a jubileum alkalmával.

A MÁV Szimfonikusok blogja ide kattintva érhető el.

Fodor András 60 esztendeje, 1959. április 15-én lépett be a Magyar Államvasutak állományába, a zenekarban a nagybőgő szólam tagja lett, majd szólamvezető. Nemcsak szólamának, hanem a zenekarnak is vezéregyénisége volt.

Fodor Andrásnak Kovács Tamás, a MÁV HR igazgatója „A vasutért” kitüntetést adta át, áldozatos és példaértékű életútjáért.

Visszavonulva az aktív zenekari játéktól, néhány éven keresztül hangversenyrendezőként tevékenykedett, majd kottatáros lett. Hetven éven felüliként megtanulta kezelni a legbonyolultabb kottaíró szoftvereket, könyvkötészeti eljárásokat, hogy új munkakörét a lehető legmagasabb színvonalon tudja ellátni.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X