Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Müpa magazin Egy zenekar, amelynek tagjai pénzfeldobással választottak maguknak hangszert

Egy zenekar, amelynek tagjai pénzfeldobással választottak maguknak hangszert

„A Müpában saját dalokat előadni mindig az egyik legfontosabb esemény egy magyar zenekar életében. Egy hely, ahol nem kell kompromisszumokat kötni, ahol úgy szólalhat meg minden, olyan hangszereken és olyan minőségben, ahogy azt az ember egyszer alkotás közben megálmodta. Lehetőség arra, hogy valóra váltsunk egy álmot” – mondja Leskovics Gábor, a Pál Utcai Fiúk vezetője.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

- hirdetés -

A nyolcvanas években, egy szigetszentmiklósi garázsban alakult együttes tagjai pénzfeldobással választottak hangszert maguknak, és első álmukat már az évtized végére valóra váltották: a korabeli underground közeg egyik kiemelkedő és kiemelkedően népszerű zenekara lettek.

- hirdetés -

Pál Utcai Fiúk zenekar – forrás: mupa.hu

A kilencvenes évekre ezt a státuszukat csak tovább erősítették klasszikus korai lemezeikkel. Leskovicsék aztán nyugodtabb munkatempóra váltottak, de így is megmaradtak az ország egyik vezető klubzenekarának, amelynek újabb kiadványai és fellépései is a kezdetektől jellemző felszabadult örömről szólnak. A Müpába megálmodott – teljes karriert átfogó és zenész barátaikkal a dalokat újjávarázsoló – koncerten ez ráadásul egy extra vendéggel, Bródy Jánossal valósul meg április 23-án.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.