Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Monet vízililiomai az Uránia moziban

Monet vízililiomai az Uránia moziban

A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat következő epizódja az impresszionizmus géniuszának világába nyújt betekintést, Ross King Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok című bestsellere nyomán. Legközelebb április 3-én láthatjuk a dokumentumfilmet, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

- hirdetés -

Az említett kötet írója – aki szakértőként is megszólal a filmben – ebben a könyvében levelek és visszaemlékezések alapján ábrázolja a legendás festő portréját, és meséli el legemlékezetesebb művészi vállalkozásának történetét.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
9 milliárdot fizettek Monet tavirózsás képéért New Yorkban

A háború sújtotta Franciaországban Monet alapjaiban változtatta meg a művészet világát, miután világossá vált számára, hogy alkotásai jelenthetik országa számára a béke, a remény és az ellenállás szimbólumait a vérrel áztatott valóságban.

Ide kapcsolódik:
Gazdát cserélhetnek Claude Monet Szénaboglyái

A film bemutatja azt a megszállottságot, ahogyan a hetvenes éveiben járó, családi tragédiákkal és látásának megromlásával sújtott és az alkotással már-már felhagyó festőzseni létrehozta a csodát, a fények és a víz iránti csillapíthatatlan rajongását vászonra álmodva.

Megismerhetjük azokat a csodálatos tájakat, ahol Monet alkotott és amelyekből ihletett merített, és kiemelt szerepet kap a filmben a festőművész Giverny-ben lévő kertje, amelyet ma is az ő eredeti elképzeléseinek megfelelően gondoznak. A másfél órás alkotás különleges archív felvételeket is felvonultat, valamint ízelítőt nyújt a párizsi Orangerie Museum, a Marmottan Museum, az Orsay Museum és a Giverny Museum páratlan gyűjteményéből is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X