Papageno Radio
Intermezzo Japán állami kitüntetést vehet át Onczay Csaba csellóművész

Japán állami kitüntetést vehet át Onczay Csaba csellóművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A japán kormány a „Felkelő Nap Rendje Aranysugarak a Nyakszalaggal” kitüntetést adományozza Onczay Csaba csellóművésznek, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzor emeritusának.

Onczay Csaba a kitüntetést a zene területén a Japán és Magyarország közötti kapcsolatok előmozdításához, valamint a fiatal japán zenészek képzéséhez és szakmai fejlődéséhez való hozzájárulásáért veheti át.

Ide kapcsolódik:
Japán kormányzati kitüntetéssel ismerték el Szabó Dénes munkáját

Onczay Csaba 1993-ban tett első Japánbeli turnéját követően, az ő vezető közreműködésével Gifu-prefektúrában megalapították a Liszt Ferenc Zeneakadémia kihelyezett cselló-mesterkurzusát. Az azóta eltelt közel 25 év alatt cselló-kurzusokat tartott zenei pályára készülő japán diákoknak, emellett a diákokkal közös koncerteket adott. Onczay Csaba a Japán és Magyarország közötti kapcsolatok érdekében a Japánban rendszeresen tett koncert-körutak mellett 2003 óta a Sűdy Kft. (2018 óta a Magyar-Japán Baráti Társaság) és a budapesti Japán Nagykövetség által közösen szervezett „Tavaszi hangok” című koncertek művészeti vezetőjeként tevékenykedett, illetve cselló-oktatói munkáján felül a zene területén hozzájárult a Japán és Magyarország közötti kapcsolatok előmozdításához és a fiatal japán zenészek képzéséhez.

Promóció

Stream és színház

X
X