Papageno Radio
Promóció Trash Art – az újrahasznosítás művészete

Trash Art – az újrahasznosítás művészete

Több mint 70 nevezés – látványterv – érkezett be a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál égisze alatt meghirdetett Trash Art Magyarország pályázatra. A legjobbakból nyílik kiállítás Gödöllőn, 2019. május 24-26. között a Fesztivál kísérőrendezvényeként.

A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretében, Gödöllőn.

Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékok művészeti alkotásként éledtek újjá – és arattak hatalmas sikert a látogatók körében.

A művészeti program célja, hogy a szobrokkal, kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal minél több ember figyelmét hívja fel az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásos gazdaságba. Ebben partnerek a hazai hulladékgazdálkodással foglalkozó közszolgáltatók és vállalkozások, akik az alapanyagok mellett szakmai segítséget is biztosítanak az alkotóknak.

Trash Art – Partra vetett hal (K-Arts Művészeti Alapítvány)

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra több mint 70 nevezés érkezett. A megmérettetésen kizárólag szabadtéri szobortervekkel pályázhattak amatőr alkotók/alkotócsoportok.

A központi téma, amire a szobroknak reflektálniuk kellett, a VÍZ, létünk és jövőnk alapja.

Az itt látható pályázók jutottak túl az első szűrőn, ők kaptak lehetőséget arra, hogy terveiket megvalósítsák. A közel 30 alkotást a nagyközönség először május 24-26. között tekintheti meg a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ideje alatt a Gödöllői Királyi Kastély parkjában és az Alsóparkban. A legjobb amatőr szobrok kiegészülnek néhány versenyen kívüli alkotással, amelyek között vannak profi művészek szobrai és helyi iskolások alkotásai is.

A szakemberekből álló zsűri döntése alapján, a legjobbnak ítélt alkotások pénzdíjban részesülnek.

A zsűri által kiválasztott legjobb szabadtéri alkotásokból ingyenesen látogatható időszaki kiállítás nyílik a Gödöllői Királyi Kastély parkjában június 1-30. között. Ezután országjáró turnéra indulnak, és többek között a Sziget Fesztivál Art Zone részlegében is bemutatkoznak.

Trash Art – Bácska Senzitive: Ól deluxe

A szobrok a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság és a hosszú távú gondolkodás boldogulásunk sarokkövei!

További informácikat itt és itt érhet el!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!