Papageno Radio
Intermezzo Több kategóriában adták át a Honthy-díjat az Operettszínházban

Több kategóriában adták át a Honthy-díjat az Operettszínházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Operettszínház hivatalosan is lezárta a 2018/19-es évadát. Kiss-B. Atilla ünnepi beszédében összegezte az elmúlt időszakot, az egész társulatnak megköszönte a munkát, majd sor került az Ernst Galéria támogatásával életre hívott Honthy-díjak kiosztására, mellyel kilenc kategóriában jutalmazták az évad legjobbjait.

A Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán átadták az évad legjobb színészeit és színpadi közreműködőit megillető társulati díjakat, melyet a hazai operettjátszás emblematikus primadonnájáról neveztek el Honthy-díjnak.

Az évad női főszereplője, Az évad férfi főszereplője, Az évad férfi karakterszereplője, Az évad női karakterszereplője, Az évad alkotója kategóriák sorsáróla tavalyihoz hasonlóan ezúttal is ötfős zsűri határozott, melynek tagjai a színház mecénásai voltak. A bizottság tagjai Eleni Korani műkincskereskedő, galériatulajdonos, Görög Athéna médiaszakember, Molnár Zoltán, bankigazgató, Mózes Imre, a For-Top márkakereskedés tulajdonosa, míg a Budapesti Operettszínházat Hunyady Valéria dekoratőr képviselte, aki már 22 éve a társulat tagja.

A 2018/19-es évadban bemutatott előadások, vagyis az Apáca Show, az István, a király, a Semmelweis, a Maya, A kék madár, a Mesemasa és az aranylevél, a Carousel – Liliom, valamint A Pendragon-legenda című produkciókban nyújtott teljesítmények alapján az alábbi eredmény született:

 • Az évad női főszereplője: Fischl Mónika
  • A Maya című előadás címszerepében nyújtott alakításáért
 • Az évad férfi főszereplője: Kocsis Dénes és Dolhai Attila (megosztott első helyezéssel)
  • Az István, a király című előadásban István és Koppány szerepében nyújtott alakításaikért
 • Az évad női karakterszereplője: Nádasdi Veronika
  • A Semmelweis című operában Mária és a Carousel musical Nettie-jének szerepében nyújtott alakításáért
 • Az évad férfi karakterszereplője: Bálint Ádám
  • A Carousel című előadásban EnochSnow szerepében nyújtott alakításáért
 • Az évad alkotója: Túri Erzsébet
  • A Pendragon-legenda című előadás díszlet- és jelmezterveiért

A nézők döntése alapján a Közönségdíjas Sándor Péter, a Carousel, az István, a király és A kék madár című előadásokban nyújtott teljesítményéért.

A társulat szavazása alapján az évad színpadi közreműködője díjat Altsach Gergely énekkari művész kapta, aki a színház téli, dubaji turnéján, mindössze pár órányi próbalehetőséggel, bravúros beugrással mentette meg A Víg özvegy-előadást, amelynek főszereplője lebetegedett. Az évad zenekari művésze Morzsa Róbert hegedűművész lett, díját Pfeiffer Gyula fő-zeneigazgatótól vehette át. Az évad nem művész dolgozójának járó Backstage-díjat idén Virányi Orsolya, a színház sajtófőnöke és marketingmenedzsere, valamint Bori Tamás játékmester kapták, akiknek Kiss-B. Atilla és Dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató köszönte meg munkáját.

A díjazottak idén is egyedi tervezésű kisplasztikát kaptak, amelyet ezúttal is az ERNST Galéria két tulajdonosa, Ernst Wastl és Eleni Korani tervezett és készített.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X