Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mondd el 100 szóban, hogy neked mit jelent Budapest

Mondd el 100 szóban, hogy neked mit jelent Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hamarosan lezárul a 100 szóban Budapest történetíró pályázat. A Mindspace július 15-ig várja a pályaműveket, amiket – az elmúlt évekhez hasonlóan – bárki beküldhet, a lényeg csupán annyi, hogy ezek a történetek ne legyenek hosszabbak száz szónál, és valamilyen formában kapcsolódjanak Budapesthez. A tavalyihoz hasonlóan a 18 év alattiaknak önálló kategóriát hirdettek meg a szervezők, akiket külön jutalmaznak majd.

A szervezők a legjobb száz történetet idén ősszel is megjelentetik POKET zsebkönyv formájában, valamint a legjobb tizenkét történethez illusztrációk is készülnek kortárs magyar grafikusok által. 2019-ben több fiatal művészt is felkértek a szervezők, akik korábban ugyan még nem készítettek rajzokat a százszavas budapesti mesékhez, ám annál szívesebben kapcsolódnak be ebbe az izgalmas folyamatba, amikor is képi formában jeleníthetnek meg egy adott történetet. Természetesen az illusztrátorok sorában találunk olyan művészeket is, akik már évek óta segítik a 100 szóban Budapest projekt sikerét, például a pályázat egyik visszatérő grafikusa Agócs Írisz, aki legutóbb Carl-Johan Franzén Ehrlin pszichológus világhírű, altatást segítő mesekönyvét illusztrálta. Az idei évben többek között először illusztrál majd Pajer Lilla, akinek nemrég jelent meg első mesekönyve Spicc és pipa címen, illetve Zsuffa Zanna is, akinek hatalmas madarát a Bertalan Lajos utcai tűzfalon láthatják a Színes Város jóvoltából az arra járók.

A 100 szóban Budapest további illusztrátorai: Holbis Emőke, Schall Eszter, Treszner Barbara, Dániel András, M. Nagy Szilvia, Pernyész Dóra, Moroncsik Ádám, Zengővári Judit és Paulovkin Boglárka

- hirdetés -

A július 15-ig beérkező pályaműveket Székely Kriszta színházi rendező, Busa Pista előadóművész, Jakab Juli színésznő és Nagy Dániel Viktor színész bírálják el.

A tizenkét legjobbnak ítélt történethez készült illusztrációkat október 4-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában megnyíló kiállításon láthatja majd a közönség. A zsűri ezen az estén adja át a három legjobb történet írójának járó díjat és pénzjutalmat is.

A történeteket a 100 szóban Budapest oldalán keresztül küldhetik be a pályázók.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X