Papageno Radio
Intermezzo Ligeti Requiemjéből készít színházi előadást Mundruczó Kornél

Ligeti Requiemjéből készít színházi előadást Mundruczó Kornél

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Ruhrtriennale keretében a bochumi Jahrhunderthalléban mutatják be az 1965-ös Ligeti-műből készített előadást, amelyet Mundruczó Kornél rendez. A produkcióban több magyar színművész is fellép.

Mundruczó Kornél az elemzés középpontjába az ismélődést állítja. A Ligeti-darabot három korban és három formában tapasztalhatjuk meg: horror a múltban, traumatizált csend a jelenben, és mesterséges intelligencia a jövőben, amikor az emlék és az emlékezet már nem létezik.

A színházi és filmrendező második alkalommal rendez a Ruhrtriennalén, 2018-ban Hans Werner Henze A medúza tutaja című oratóriumát vitte színre. Ezúttal is több magyar alkotó van a csapatában: Boronkay Soma dramaturg, Wéber Kata író, Katona László, Láng Annamária, Monori Lili és Rába Roland színművészek vesznek részt az előadásban, amely Mundruczó Proton Színházával koprodukcióban készül.

Evolúció – fotó: Heinrich Brinkmöller-Becker

Az Evolúció zenei rendezője Stephen Sloane, közreműködik a Bochumi Szimfonikusok együttese és a Lett Állami Kórus, továbbá Szalai Ágnes, Bálint Ágnes, Dóri Eszter, Fekete Andrea, Puskás Eszter, Dezső Sára, Kun Tibor, Czier Zoltán, Gáspár István, a szólisták Yeree Suh és Virpi Räisänen lesznek. Az előadást szeptember 5-én mutatják be Bochumban.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X