Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megtalálták A kis herceghez készült rajzok eredeti vázlatait

Megtalálták A kis herceghez készült rajzok eredeti vázlatait

Megtalálták Antoine de Saint-Exupéry világhírű regényéhez, A kis herceghez készült rajzok vázlatait Svájcban. A mű kéziratát és Exupéry illusztrációit a New York-i The Morgan Library őrzi 1968 óta.

- hirdetés -

A francia író rajzait, melyeket vékony légipostapapírra tussal és akvarellfestékkel készített el, még 1986-ban egy aukción vásárolta meg Bruno Stefanini ingatlanmágnás és műgyűjtő, aki megalapította a Művészeti, Kulturális és Történelmi Alapítványt a svájci Winterhurban. Több mint harminc évig rejtőztek egy irattartó mappában a 2018-ban elhunyt Stefanini házában a vázlatok, amelyek meglepően jó állapotban vannak, közölte Elisabeth Grossmann művészettörténész, az alapítvány jelenlegi vezetője.

A vázlatok közül volt már olyan, amit a Művészeti, Kulturális és Történelmi Alapítvány korábban bemutatott.

A winterthuri múzeum most ezt a New York-i The Morgan Library intézményt is értesíti a felfedezésről, hogy a vázlatokat össze lehessen hasonlítani a végleges rajzokkal.

- hirdetés -

A színes rajzokat maga Saint-Exupéry készítette az 1943-ban megjelent könyvhöz. Az egyik a jóllakott kígyót ábrázolja, amely felfalt egy elefántot, egy másik vázlaton pedig a kis herceg látható a rókával, valamint az iszákos, aki mindig asztalánál ücsörög és teljesen közönyös a külvilág történésire.

Az irattartó mappában rábukkantak egy szerelmes levélre is, amelyet Saint-Exupéry a feleségének írt.

(Via Index.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.