Papageno Radio
Intermezzo Újranyit a galéria, ahonnan két Rembrandt-képet akartak ellopni

Újranyit a galéria, ahonnan két Rembrandt-képet akartak ellopni

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ismét megnyílik a London környéki Dulwich művészeti galériájának kiállítása, amelyről két Rembrandt-képet akart ellopni egy betörő. A rendőrség beavatkozott, mielőtt elvitte volna az alkotásokat, de a galéria azóta zárva volt.

A november 28-án megnyíló tárlaton a két kép kivételével minden más alkotás szerepel, amelyeket a Rembrandt’s Light (Rembrandt fénye) című kiállításhoz összeválogattak – számolt be róla a BBC News. A rendőrség „vakmerő betörési kísérletnek” nevezte a bűntényt, amelyet a nyomozás szerint „nyilvánvalóan előre eltervelt” az elkövető.

A behatoló november 13-án éjjel tört be a kiállításra, ahonnan leakasztott két értékes Rembrandt-művet. A galéria riasztórendszere értesítette a hatóságokat a betörésről, s a kiérkező rendőrök üldözőbe vették a férfit. A betörő menekülés közben egy flakonból ismeretlen anyagot fújt az egyik rendőr arcába. A rendőrök az egyik leakasztott képet a múzeumban, a másikat a galéria környékén találták meg. A helyszín azóta a hatósági vizsgálat miatt zárva volt, a két képet pedig a galéria visszaadta azoknak, akiktől kölcsönözte a kiállításhoz.

A Rembrandt 35 festményét, rézkarcát és rajzát bemutató tárlat októberben nyílt. A kiállítás anyagának zömét a párizsi Louvre és az amszterdami Rijksmuseum adta kölcsön.

A londoni rendőrség közleménye szerint a betörés miatt még senkit nem tartóztattak le.

(Via MTI)

Promóció

X
X