Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rembrandt-tolvajt füleltek le egy brit galériában

Rembrandt-tolvajt füleltek le egy brit galériában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Londontól délre lévő Dulwich képtárából két értékes Rembrandt-festményt akart ellopni egy tolvaj, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően azonban a kísérlet meghiúsult.

A tolvaj szerda éjjel tört be a Dulwich Galériába. A hatóságokhoz fél 12-kor érkezett a bejelentés a betörésről, amelyet a galéria biztonsági rendszere jelzett. Amikor a rendőrök kiérkeztek, a behatoló már eltávolított két festményt a falakról. Elkezdték átfésülni a termeket és utolérték a betörőt, aki egyikük arcába ismeretlen anyagot fújva egérutat nyert. A másik rendőr a férfi után eredt, ekkor megtalálta az egyik festményt. Nem sokkal később a másik elmozdított alkotás is előkerült a galéria területéhez tartozó cserjésben.

- hirdetés -

„Ez egy igen merész lopási kísérlet volt, nyilvánvalóan alaposan eltervezett” – mondta Jason Barber nyomozó. „A kiállítás két festménye volt a célpont. Csak a galéria biztonsági személyzete gyors reagálásának és a szolgálatot teljesítő tisztek bátorságának és gyors közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem lopták el a két képet.”

Ide kapcsolódik:
Oxfordban állítják ki a Rembrandt műveként azonosított festményt

A Dulwich Galéria nem árulta el, mely alkotások voltak a kiszemeltek. A Rembrandt’s Light című kiállítás és a galéria a nyomozás idejére zárva tart.

A Rembrandt 35 festményét, rézkarcát és rajzát bemutató tárlat októberben nyílt. Két alkotás a galéria tulajdona, a többit a párizsi Louvre és az amszterdami Rijksmuseum adta kölcsön.

(Via Librarius)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X