Papageno Radio
Intermezzo 4 díjat nyert egy Szabó Magda-regényből készült film Milánóban

4 díjat nyert egy Szabó Magda-regényből készült film Milánóban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szabó Magda Pilátus című regénye alapján készült filmet négy kategóriában díjazták a Milánói Filmdíjon: a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját kapta meg.

A Milánói Filmdíj 19 éve működik, Olaszország egyik rangos filmes eseménye, idén várhatóan januárban kerül sor a díjátadóra. Az Oscar mintájára a fesztivál 10 kategóriában jelöl filmeket, melyek közül a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, a Da Vinci lovas szobor gazdáit.

Ide kapcsolódik:
Ismét ingyenesen elérhető Gera Marina Emmy-díjas filmje

A Pilátust hat díjra jelölték: a legjobb rendező, forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor), operatőr és vágó kategóriájában volt versenyben, illetve Györgyi Anna és Hámori Ildikó külön-külön is bekerült a legjobb női főszereplők közé. A legjobb filmnek járó díjat a kategóriagyőztesek közül a közönség választja, a nyertes filmek nagy eséllyel forgalmazásba kerülnek Olaszországban.

Tavaly Bertolucci és Vittorio Storaro, korábban Claudia Cardinale kapott itt életműdíjat, a díjazottak között volt az elmúlt években Peter Falk, Danny DeVito, Renèe Zellweger és Steven Soderbergh.

A Pilátus televíziós filmként a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával, producere Köves Ábel. Főbb szerepekben látható még Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Máhr Ági, Martin Márta, Kakasy Dóra, Székely B. Miklós.

(Via magyar.film.hu)

Promóció

X
X