Papageno Radio
Intermezzo Nívós díjjal jutalmazták a MÁV Szimfonikusok koncertfelvételét

Nívós díjjal jutalmazták a MÁV Szimfonikusok koncertfelvételét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A budapesti együttes 2018/2019-es évadban látta vendégül Alekszandr Gingyin orosz zongoraművészt és Arszentyij Tkacsenko karmestert a Zeneakadémián, ahol – többek között – Rachmaninov II. zongoraversenyét is előadták. E mű felvétele vívta ki az oroszországi „Pure Sound” nemzetközi verseny zsűrijének elismerését a jeligés szavazáson, és kapott harmadik díjat „Zenemű szólóhangszerre és zenekarra” kategóriában.

A díjat az Orosz Zenei Tanács alapította, azzal a céllal, hogy olyan alkotókat, előadókat, hangmérnököket vagy kiadókat jutalmazzanak, akik az orosz zene, orosz zeneszerzők műveivel dolgoznak, azok interpretációit juttatják el a közönséghez. A zsűri minden esetben jeligével ellátott felvételeket kap, a nyertesek nevét a hivatalos díjátadón fedik fel.

Ide kapcsolódik:
Ismét a MÁV Szimfonikusokat vezényli Charles Dutoit

A kétkörös versenyen olyan elismert szakemberek véleményezik a beérkezett pályaműveket, mint Alekszandr Csajkovszkij, a Moszkvai Filharmonikusok művészeti vezetője, Pavel Lavrenyenkov, a Moszkvai Szimfonikusok vezető hangmérnöke, Oliver von Dohnányi, a Jekatyerinburgi Opera és Balett vezető karmestere és Alekszandr Szokolov, a Moszkvai Állami Konzervatórium rektora. A felvételt, amelyen Alekszandr Gingyin, aki a valaha volt legfiatalabb díjnyertese a moszkvai Csajkovszkij-versenynek, az MTVA jegyzi, hangmérnökei Papp Sándor és Járitz István voltak.

Promóció

X
X