Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Lenyűgöző operaházat terveznek Oroszország közepére – Videó

Lenyűgöző operaházat terveznek Oroszország közepére – Videó

A természeti adottságokkal szoros összhangban, a Káma folyó partjára tervezik a Permi Opera és Balett Színház új épületét, amelynek végleges tervei 2020 első felének végére készülhetnek el.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Elkészült Moszkva legújabb koncertterme

- hirdetés -

A Moszkvától közel 1500 kilométerre található településnek még II. Katalin adott városi rangot, néhány évtizeddel azután, hogy Nagy Péter cár Vaszilij Tatyiscsev tüzérkapitányt, neves történészt és geográfust küldte a térségbe a bányászati lehetőségek feltárására, aki aztán le is tette egy későbbi város alapjait. Perm operaháza az egyik legrégibb és legjelentősebb az országban, amely a 19. század utolsó harmadában nyitotta meg kapuit.

A társulat a történelem során végig megőrizte kiemelkedő művészi színvonalát, aminek egykor komoly lökést adott, hogy a II. világháború idején a szentpétervári Mariinszkij teljes társulata és repertoárja ebben a színházban vészelte át a nehéz időket. Az operaház kiemelten kezeli a régióban született (Votkinszk) Pjotr Iljics Csajkovszkij alkotásait, akinek színpadi művei elengedhetetlen részei a repertoárnak.

Az új dalszínház jelenlegi terveit ismerve egy körpanorámás épület készül majd, amiben két, több mint 1000 fős termet alakítanak ki, melyek belseje nem titkolt szándékkal hasonlít majd a pétervári testvérre. Az épület külső és belső dizájnjáról készült videón jól látható az a koncepció, amely a táncmozdulatok dinamikáját igyekszik építészeti struktúrákba önteni. Az operát a tervek szerint 2023-ban, a város alapításának 300. évfordulóján adják át.

(Via)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.