Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Több mint tíz féle ütőhangszert szólaltat meg következő koncertjén a Kamara-Kör

Több mint tíz féle ütőhangszert szólaltat meg következő koncertjén a Kamara-Kör

Egy ütős koncert várható a szó minden értelmében, hiszen január 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében lép fel a Zeneakadémia ütőhangszeres tanszékének összes hallgatója.

- hirdetés -

A hat ifjú zenész, Demeter László, Haász Tímea, Hencz Kornél, Láposi Dániel, Siptár Bence és Andrea Virgillito, a Radnóti Róza által életre hívott Kamara-Kör koncertsorozat keretében ad számot kreativitásáról.

A Kamara-Kör koncertek különlegessége, hogy a teljes sorozatban fiatal zenészek lépnek fel különböző formációkat alkotva, így mutatva meg tehetségük mellett sokoldalúságukat és elhivatottságukat.

- hirdetés -

Az idei évadban összesen kilenc estet adnak, amiből a mostani lesz a 4. koncert. Állandó helyszínként az Irodalmi Múzeum és a FUGA Építészeti Központ szolgál, azonban a tagok már maguk mögött tudhatnak egy Mendelssohn-estet a Zeneakadémia Solti Termében, áprilisban pedig még vár rájuk a Magyar Rádió Márványtermében egy kiemelt koncert, mely Kodály Zoltán és Leoš Janáček műveiből épül majd fel.

Kamara-Kör – forrás: Zeneakadémia

Kreativitásból nem lesz hiány a soron következő koncerten sem, hiszen több, mint tíz féle hangszer, köztük az afrikai claves, az indiai karatal és a kínai cintányér is megszólaltatásra, jobban mondva megütésre kerül. A műsor is sokrétűnek ígérkezik, hiszen a minimalista Steve Reich, a matematikai szabályok szerint alkotó Iannis Xenakis és a hindusztáni zenei stílusban komponáló Bob Becker művei közt megtalálható még John Cage egy darabja és egy válogatás J. S. Bach Háromszólamú invencióiból.

A zeneművek érdekességeiről Láposi Dániel fog mesélni.

Aki pedig a koncertélményen kívül még másfajta programra is vágyik, aznap palotatörténeti séta is indul 15 órakor az Irodalmi Múzeumban, ahol az épület és a Károlyi-család történetét ismerhetik meg a látogatók.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.