Papageno Radio
Színház A Zeneakadémia nagyterme is feltűnik A nevek dala című kanadai-brit filmben

A Zeneakadémia nagyterme is feltűnik A nevek dala című kanadai-brit filmben

Február 6-án kerül a hazai mozikba François Girard A nevek dala című filmje az Oscar-díjra jelölt Tim Roth és Clive Owen főszereplésével.

A francia-kanadai rendező Norman Lebrecht azonos című regényét adaptálta. A film egy két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténetet dolgoz fel. Martint évtizedeken át gyötri gyerekkori barátja, a lengyel-zsidó csodagyerek hegedűs, Dovidl eltűnése. A fiú röviddel londoni bemutatkozása előtt, 1951-ben veszett el, és harmincöt évvel később úgy tűnik, a nyomára akadhatnak.

A nevek dala a lenyűgöző és megható zenei motívumokon túl a háború borzalmainak és a történelemből kitörölt lelkek regéje. A barátság, árulás és megbocsátás témáin átgyűrűző cselekmény bemutatja, hogy a legsötétebb rejtélyek közepette néha csak a zene tudja megvilágítani az igazságot, egyedül a dallamok képesek elhozni a gyógyulást és a megváltást.

A film kanadai-angol-német-magyar koprodukcióban készült, és nagyrészt hazánkban forgott – többek között feltűnik benne a Zeneakadémia nagyterme is. Egyik producere a Napfény ízét is jegyző Robert Lantos, magyar társproducere Petrányi Viktória, excecutive producere Krskó Tibor. Zenéjét az Oscar-díjas Howard Shore szerezte.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!