Papageno Radio
Intermezzo Opera a Kőfejtőben: 2021-re halasztották a Turandot bemutatóját

Opera a Kőfejtőben: 2021-re halasztották a Turandot bemutatóját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Giacomo Puccini Turandot című operájának 2020. július 8-i premierjét és az idei nyárra tervezett összes további előadását 2021 nyarára tolják el a szervezők. A jegyek beválthatók a következő évi időpontokra.

A koronavírus megfékezésére irányuló intézkedéseket és rendelkezéseket követve az Arenaria Kft. ügyvezetése úgy döntött, hogy Puccini Turandot című operájának 2020 nyarára tervezett premierjét egy évvel elhalasztják. A jelenlegi helyzet alapján a próbák májusra tervezett megkezdése nem lehetséges.

Ide kapcsolódik:
Puccini Turandot című operáját mutatják be a Szentmargitbányai Kőfejtőben

A produkció rendezői stábja és művészei a világ különböző országaiban, többek között az Egyesült Államokban és Olaszországban élnek és alkotnak. Miután a járvány minden egyes országban más és más stádiumban van, a leküzdésére hozott különböző, többek között az utazást korlátozó intézkedések beláthatatlan időtartamra ellehetetlenítik a színpadra állítás közös munkáját és meghiúsítják az opera 2020 nyarára tervezett bemutatását.

A rendezői és produkciós csapat összetétele változatlan

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült egyeztetni a komplett rendezői és produkciós gárdával, így az amerikai Thaddeus Strassberger rendezővel, a szintén amerika származású Paul Tate dePoo díszlettervezővel, valamint az opulens jelmezeket megálmodó olasz jelmeztervezővel, Giuseppe Palella-val, akik mindannyian vállalták a következő évre eltolt előadás megvalósítását. A csapat már tavaly októberben megkezdte az előkészítő munkálatokat, most videokonferencián zajlik az egyeztetés és a kommunikáció. Az Arenaria munkatársai pedig minden fűszálat megmozgatnak azért, hogy a produkcióban szereplő művészeket is át tudják szerződtetni a 2021-es előadásokra.

A megváltott jegyek érvényesek és beválthatók a 2021-es időpontokra

Azokat, akik előre megváltott jeggyel rendelkeznek, hamarosan írásos úton értesítik a jegyek érvényességéről és a további teendőkről. A mindenkori aktuális információk az Arenaria honlapján elérhetők.

Giacomo Puccini Turandot című operájának premierjét 2021. július 14-én tartják.


 

Jegyek a 2021-es nyári előadásokra a pan.event jegyirodáiban a +43 2682 65065 telefonszámon vagy a tickets@panevent.at e-mail címen vásárolhatók, további információkat a www.operimsteinbruch.at honlapon találnak.

Promóció

X
X