Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Christian Zacharias lesz a bukaresti George Enescu Filharmónia új igazgatója

Christian Zacharias lesz a bukaresti George Enescu Filharmónia új igazgatója

Christian Zacharias német zongorista és karmester lesz a bukaresti George Enescu Filharmóniának, Románia legrangosabb komolyzenei intézményének tiszteletbeli igazgatója a 2020-2021-es évadtól kezdődően – jelentette be április 27-én a román főváros zenei intézménye.

Legutóbb az 1996-ban elhunyt Sergiu Celibidache világhírű román karmester töltötte be ezt a tisztséget 1990-től.

- hirdetés -

Zacharias április 27-én ünnepelte 70. születésnapját, ebből az alkalomból a bukaresti filharmónia április 30-án köszönti a művészt egy korábban rögzített, most online közvetített koncerttel 19:00-tól, amelyen Zacharias a filharmónia zenekarát vezényli.

- hirdetés -

Christian Zacharias – forrás: christian-zacharias.com

A német dirigens levélben fejezte ki háláját, mint fogalmazott, megtiszteltetésnek tartja, hogy Celibidache nyomdokába léphet. Andrei Dimitriu, a filharmónia igazgatója reményét fejezte ki, hogy az általa vezetett intézmény már a megszokott körülmények között kezdheti a következő évadot, amelyet jelenleg az internetre szorított vissza a koronavírus-járvány.

Ide kapcsolódik:
Folyamatos ingyenes közvetítések és korlátlanul elérhető színházi előadások, koncertek

Az igazgató azt ígérte, hogy a következő évadban is a nemzetközi zenei élet ismert művészeit hívják koncertezni a román fővárosba. A román komolyzenei életben évekre visszanyúló törekvés, hogy a George Enescu Filharmóniát visszavezessék a nemzetközi zenei élet körfogásába, és a román fővárosba is rendszeresen meghívjanak világhírű karmestereket, szólistákat. Ez ténylegesen kétévente sikerül a George Enescuról elnevezett zenei fesztivál keretében. A bukaresti filharmónia évek óta igyekszik pótolni ezt a hiányt, Zacharias kinevezése ebbe a törekvésbe illeszkedik.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!