Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Így lehetsz részese a valaha megrendezett legnagyobb Shakespeare-ünnepnek

Így lehetsz részese a valaha megrendezett legnagyobb Shakespeare-ünnepnek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A globális közönség közreműködését kéri a Royal Shakespeare Company abban, hogy együtt ünnepelje vele a nagy drámaíró, William Shakespeare születésnapját április 23-án.

Az angol drámaíró, költő és színész 1564. április 23-án született Stratford-upon-Avonben és 1616-ban hunyt el.

„A világjárvány elválaszt bennünket egymástól, de még soha nem volt ennyire szükség a történetekre, mint most” – üzente a közönségnek Gregory Doran, a Shakespeare-társulat művészeti igazgatója. A társulat a honlapján közzétett felhívásában arra kérte a közönséget, hogy osszák meg a Shakespeare iránti szeretetüket bármilyen kreatív módon, ami csak eszükbe jut, és így legyenek részesei a valaha megrendezett legnagyobb Shakespeare-ünnepnek.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Első kiadású Shakespeare-összes kerül kalapács alá

Az ötletek között említették, hogy az emberek – legalább két méternyi távolságból – kiáltsanak át egy Shakespeare-monológot a szomszédságba, játsszák el a balkonládákban növekedő zöldségek között a Rómeó és Júlia egy jelenetét, vonják be akár a háziállataikat is vagy fessenek egy képet…„Ki tudná jobban kifejezni közös reményeinket, szorongásainkat, félelmeinket és örömünket, mint William Shakespeare?” – tette fel a kérdést Doran.

A közönség Shakespeare-videóit és képeit a #ShareYourShakespeare hashtaggel lehet posztolni a társulat számára az Instagram, a Twitter vagy a YouTube felületein.

A legjobb videókat április 23-án, a drámaíró születésnapján nyilvánosságra hozzák egy nagyszabású online Shakespeare-előadás keretében.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X