Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Frida Kahlo születésének 113. évfordulóját ünnepli a Volver La Vida

Frida Kahlo születésének 113. évfordulóját ünnepli a Volver La Vida

113 évvel ezelőtt, július 6-án született Frida Kahlo, teljes nevén: Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón, a mexikói kultúra egyik ikonikus alakja. A világhírű festőnő születésének évfordulója alkalmából a Mexikói Nagykövetség meghívására zártkörű koncertet ad a Volver La Vida együttes, melyet aztán július 8-án 20 órakor a nagyközönség számára a Premier Kultcaféban is bemutat.

- hirdetés -

Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán és Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton párosa évek óta kiemelkedő képviselője a latin zenének a magyar zenei palettán. Az általuk alapított Volver La Vida együttes szoros kapcsolatot ápol a Mexikói Nagykövetséggel, Frida Kahlo munkásságára és életére különösen fókuszálva.

- hirdetés -

„Az együttes életében nagyon fontos pont volt a Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállításának kiállítóterében tartott koncert a Viva Mexico! eseményen. Fantasztikus érzés volt közvetlen közelről magunkon átáramoltatni a festményekből és személyes tárgyakból áradó energiát és mindezt a zenénken átszűrve visszajuttatni a közönséghez.”

Ide kapcsolódik:
Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában

Azóta a páros rengeteget foglalkozik Frida Kahlo életével, a betegségével, a balesettel, szenvedéssel, vetéléssel, a végzetes szerelemmel, a társadalmi szerepvállalással, küzdelmekkel, és az ehhez társuló életigenléssel.

A dalokat folyamatosan keresik, különböző átiratokat készíttetnek, hogy a Frida által oly kedvelt mexikói dalok új köntösben, mégis a mexikói hagyományokat megtartva a Volver La Vida együttes által teljesen egyedi módon kerüljenek újra előtérbe. így dolgozták fel a Paloma Negrát, a Perfidiát, a Historia de un amort, vagy a La lloronát.

Frida – Volver La Vida (Bojta Zsuzsanna és Manuel B. Camino)

A FRIDA című koncert tehát nem egyszerűen híres mexikói dalok interpretálása, sokkal inkább Frida Kahlo személyének megidézése a dalokból áradó érzelmeken keresztül.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.