Papageno Radio
Intermezzo A hollywoodi sztárokéhoz hasonló csillaggal ismerték el Szombathelyen Törőcsik Marit és Jordán...

A hollywoodi sztárokéhoz hasonló csillaggal ismerték el Szombathelyen Törőcsik Marit és Jordán Tamást is

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A szombathelyi mozi előtt található csillagos burkolat a Hollywoodi hírességek sétányához hasonló, és helyi kötődésű híres emberek elismeréseképp készült. Benkő Lászlót, Törőcsik Marit és Jordán Tamást is külön csillaggal díjazták.

A Hollywood Walk of Fame a szórakoztatóipar hírességeinek nevét megörökítő utcaszakaszok gyűjtőneve Los Angeles Hollywood negyedében. A sétány központja a kelet-nyugati irányú Hollywood Boulevard és az északról délre futó Vine Street kereszteződése.

Június 27-én 18:00-kor tartották a Csillagok útján – Broadway sétány – Új csillag avatása rendezvényt a szombathelyi belvárosi mozinál. Ezzel a rendhagyó gesztussal szeretnék megköszönni a városhoz szorosan kötődő művészek munkáját.

Jordán Tamás, akit idén a Nemzet Színészévé választottak ugyan Budapesten született és ott is nőtt fel, viszont ő alapította a szombathelyi Weöres Sándor Színházat 2008-ban. Törőcsik Mari Heves megyében született, de már több mint 40 éve Vas megyében él. 2019-ben tiszteletére Eger központi sétányán is avattak már csillagot.

Ide kapcsolódik:
Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

(Via Index, Agora Savaria)

Promóció

Stream és színház

X
X