Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismét fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár

Ismét fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 16-tól újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a létszámkorlátozás miatt lehetőség van előzetes helyfoglalásra.

A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében a könyvtárban egyszerre 50 főt fogadnak, ezért megnyitják az előzetes helyfoglalás lehetőségét, ezzel biztosítva a helyet a konkrét időpontra érkező olvasók számára – közölte az intézmény.

A foglalást a tervezett látogatást megelőző napon, e-mailben szükséges jelezni az inform@oszk.hu, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig a kszk@oszk.hu címen.

- hirdetés -

Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottak ki egyéni olvasói helyeket, a visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek. A maszk használata az olvasói terekben kötelező, az épületben való tartózkodás időtartama alatt pedig ajánlott. A főbejárathoz érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki.

Az olvasói terek használatában bevezetett változások az intézmény honlapján olvashatók.

A bibliotéka általános olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tart nyitva. Több mint 10 millió dokumentum, 40 ezer kötetes szabadpolcos állomány és 400 ezer évfolyamnyi hírlapgyűjtemény várja ismét a nemzeti könyvtárba látogatókat.

Ide kapcsolódik:
A Himnusz, az Országos Széchényi Könyvtár legértékesebb kézirata

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X