Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A bécsi Stephansdom orgonistája ad ingyenes koncertet a Budavári Bach Fesztiválon

A bécsi Stephansdom orgonistája ad ingyenes koncertet a Budavári Bach Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ma, július 15-én 19 órától a Bécsi Stephansdom orgonistája, Konstantin Reymaier szólaltatja meg Budavár csodálatos ékességét, a bachi gyökereken nyugvó hatalmas barokk orgonát. Rendhagyó, izgalmakat rejtő műsorában olyan különleges kantáta átiratok is szerepelnek, melyek Magyarországon most hangoznak el először.

- hirdetés -

Nem pironkodhat ezután a július 17-i bombasztikus zenekari zárókoncert sem, hisz hazánkban először csendül fel Bach A-dúr csembalóversenye barokk zenekar kísérete mellett pedálos nagyorgonán 415Hz-en. A szólista Pétery Dóra lesz, melyhez ünnepélyes ellenpontként barokktrombitán adja elő Hara Fruzsina Telemann briliáns D-dúr trombitaversenyét.

A Bach Akadémia Budapest zenekart Bán István, a sorozat fesztiváligazgatója vezényli, frappáns zárásként pedig Bach varázslatos D-dúr zenekari szvitje kápráztatja el a nagyérdeműt, melyben a bachi tradíciót követve mindvégig a templom nagyorgonája szolgál kontínuóhangszerként.

A fesztivál koncertjein belépődíjat nem szednek, de támogatói adományokat köszönettel fogadnak és kérik a kedves koncertre látogatókat, hogy a maszk viselése mellett törekedjenek az ésszerű távolságtartásra is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X