Papageno Radio
Intermezzo A Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán tartja nyári koncertsorozatát az Operettszínház

A Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán tartja nyári koncertsorozatát az Operettszínház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ismerős dallamok és operettsztárok felszabadult, jó hangulatban – a Budapesti Operettszínház június 30-án ízelítőt adott nyári koncertsorozatából, mellyel júliusban újraébred „tavaszi álmából”.

A nézők és a művészek egyaránt nagyon várják az előadások visszatérését, így a hosszú szünet utáni első színpadra lépés friss energiái már a június 30-i sajtóeseményen is érezhetőek voltak.

Négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett-, és musicalrészletek – ez a teátrum nyári „koktélajánlata”.

Maga a helyszín is kuriózum, hiszen a Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán csendülnek fel a legszebb dalok, amiről talán kevesen tudják, hogy rendkívüli akusztikai adottságokkal rendelkezik. Emellett közeli, családias hangulatban láthatja a közönség kedvenc művészeit, valódi találkozás élményével, ahol az előadás alatt kialakul egy különleges kapcsolat a nézők és a fellépő művészek között. „A csodálatos helyszín a Vármegyeháza patinás szívében található” – mondta Kiss-B. Atilla főigazgató a sajtótájékoztatón.

 Ez egy ékszerdoboz hangulatú félig zárt tér, amely felül nyitott, így ki tudunk menni a szabad ég alá, de körben zárt, ezáltal remek akusztikával rendelkezik, tehát nem is szorul hangosításra.

A főigazgató arra is kitért, hogy a hosszú bezártság után milyen fontos a találkozás a művészek és a nézők között: „A pandémiás időszak mindannyiunkat próbára tett – a türelmünket, az egymásba vetett bizalmunkat, a hitünket, a kitartásunkat. Azt gondolom, hogy az Operettszínház remekül állta és állja a próbát. Sikerült a közalkalmazott dolgozóinknak és művészeinknek megélhetést biztosítani, és biztonságban tudhatták magukat a szabadúszó művészeink is, akik hűségesen teljesítettek az Operettszínház irányába. Egyedülálló módon sikerült egy olyan forrást elkülöníteni, amely biztosítja megélhetésüket egészen szeptember végéig” – mondta el beszédében.

Kiss B. Attila: „Az Operettszínház remekül állta és állja a próbát” – fotó: Németh Anna

A csoda az előadók és a közönség között jön létre valahol félúton, és ezekre a találkozásokra lassan sort tudunk keríteni.

„Na végre!” így indította beszédét a Pesti Vármegyeháza képviseletében dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, kifejezve ezáltal az üdvözletet, amellyel fogadja a Vármegye háza udvara az Operett intézményét és műfaját. Bori Tamás rendező kiemelte, hogy a koncertsorozathoz egy új hangszerelés készül, mely illeszkedik a helyszín különleges akusztikájához. „A Vármegyeháza udvarán vetített hatások egészítik ki a látványt” – folytatta Somfai Péter műszaki igazgató. „Közel visszük a közönséghez az előadást, az akusztikus produkció szinte együtt lélegzik a nézőkkel.”

A sajtótájékoztató kellemes nyitóhangulatát Janza Kata és Szabó P. Szilveszter duettje teremtette meg az Elisabeth című musical egyik részletével. Elhangzott Kálmán Imre Marica grófnő című operettjéből a Hej, cigány Dolhai Attila előadásában, végezetül pedig Dancs Annamari és Laki Péter perdült táncra a „Cintányéros cudar világ” közkedvelt slágerével.


Promóció

X
X