Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ennio Morriconénak szentelte a járvány utáni első koncertjét a milánói Scala

Ennio Morriconénak szentelte a járvány utáni első koncertjét a milánói Scala

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 91 évesen elhunyt Ennio Morricone kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzőnek, karmesternek szentelte az újranyitás utáni első, közönség előtt tartott koncertjét a milánói Scala.

Ennio Morricone 2007-ben lépett fel a milánói operaházban, amikor a Scala filharmonikus zenekarával az abban az évben elnyert Oscar-díjat ünnepelte meg. „Az olasz zenehagyomány nagy örökösét búcsúztatjuk” – emlékezett Morriconéra a Milánói Filharmonikus Zenekar közleménye.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Koltai Lajos: „Minden elérte Morricone szívét, és arra rögtön tudott zenét írni"

Az egész Olaszországban gyászolt zeneszerző, karmester emlékének szentelték a járvány miatt 133 napra bezárt Scalát újranyitó koncertet. Az operaház ajtajait július 6-án este hétkor személyesen az intendáns, Dominique Meyer nyitotta ki újra, köszöntve az első vendégeket.

Ide kapcsolódik:
Dominique Meyer áll 2021-től a milánói Scala élére

Európa legnagyobb operaháza négyestés mini-koncertsorozattal indult újra, amelyet Giuseppe Sala milánói polgármester nyitott meg. A színpadon többek között Liszt Ferenc Petrarca-szonettek zongoraciklusa csendült fel.

Az első estén hatszázan jutottak helyhez, és a nézőknek kötelező volt a szájmaszk viselete. A közönség számának korlátozása miatt az előadást az interneten is sugározták. A további három koncertet július közepéig tartják meg.

Július 13-án a Scala új hangjai című esten többek között Vörös Szilvia Gundel-díjas, Junior Prima díjas operaénekesnő lép fel. A Scala évadnyitó előadása ősszel lesz Giuseppe Verdi Requiemjével, Riccardo Chailly karmester vezényletével.

Ide kapcsolódik:
Vörös Szilvia a bécsi Staatsoper tagja lett

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X