Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dominique Meyer áll 2021-től a milánói Scala élére

Dominique Meyer áll 2021-től a milánói Scala élére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Dominique Meyer, a bécsi Opera jelenlegi igazgatója lesz a La Scala új főintendánsa Alexander Pereira után, akinek mandátuma 2020 februárjában jár le, jelentették be Milánóba június 28-án este.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Dominique Meyer kerülhet a milánói Scala élére

A döntésben a választási bizottság, Alexander Pereira és Dominique Meyer is egyetértettek, aki legkésőbb szeptemberben írja alá a szerződését, és már 2020. második felétől az olasz intézet rendelkezésére áll, megkönnyítve a vezetőváltás közti átmeneti időszakot.

Az operaház alkalmazottai azonban nem teljesen elégedettek a döntéssel, és többen a vezetőségi ülés kezdete előtt a Scala előtt demonstráltak Pereira maradását kérve. „A La Scala támogadja Pereirát” – írták a plakátokra. A Scala munkatársai ugyanis aggódnak a színház jövője miatt. „Átlátható, tiszta vezetést kérünk. Pereira egyrészt egyedülálló művészeti vezető, másrészt biztonságot és stabilitást nyújt az itt dolgozóknak a tervezéshez, emellett számos szponzort nyert az intézménynek. A Scala egy ékszer, amire Milánónak nagyon kell vigyáznia” – mondta az intézmény szóvivője.

(Via Die Presse)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X