Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A járvány óta először lép színpadra teljes létszámmal a Medikus Zenekar

A járvány óta először lép színpadra teljes létszámmal a Medikus Zenekar

A Covid-19 magyarországi megjelenése óta először lép színpadra augusztus 18-án teljes létszámmal a Medikus Zenekar, amelynek tagjai közül számos fiatal szakember erő feletti munkát végzett a fertőzött betegek gyógyításában.

- hirdetés -

A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de nagy sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban, Budapesten a Zeneakadémián, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében és legutóbb idén márciusban a Müpában is. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely.

- hirdetés -

Dubóczky Gergely vezényli a Medikus Zenekart

A március 10-én, a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében adott nagysikerű koncertet a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvényeként adta a zenekar, és a koncert jegybevételét a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára ajánlotta föl. A már hagyománynak számító nemes kezdeményezés eredménye, hogy most több mint 3,5 millió forint gyűlt össze, amelyből egy korszerű játszótér épül majd a klinikán a gyógyuló gyermekek számára, mely hozzájárul az egészségük javulásához.

Ide kapcsolódik:
Dubóczky Gergely: „A zenekar hatalmas perspektíva előtt áll”

A járványügyi korlátozások enyhítése óta a zenekar újra próbákat tart, hiszen a zene éppúgy az életük része, mint a hivatásuk, és szeretnék megörvendeztetni a közönséget ezen az augusztusi estén egy kellemes programmal, amelyben Debussy és Mendelssohn remek és népszerű művei hallhatók. A műsorban közreműködik a több díjjal is kitüntetett Vox Mirabilis Kamarakórus.

Medikus Zenekar (2019)

Medikus Zenekar

Nyáresti koncert a Pesti Vármegyeháza Díszudvarában

 

Helyszín: 1052 Budapest, Városház u. 7.

Időpont: augusztus 18. 20:00

Műsor:

Debussy: Egy faun délutánja

Debussy: Petite Suite

Mendelssohn: Szentivánéji álom – részletek

Közreműködik:

Vox Mirabilis Kamarakórus

Karigazgató: Zemlényi Katica

Vezényel: Dubóczky Gergely

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X