Papageno Radio
Színház SZFE A minisztérium nem hívja vissza Vidnyánszky Attilát

A minisztérium nem hívja vissza Vidnyánszky Attilát

Palkovics László miniszter szerint döntést jól megfontolták, a kutatórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak.

Sem a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma, sem Vidnyánszky Attila megbízásának a visszavonását nem látja indokoltnak Palkovics László, mindenesetre a hallgatók neki címzett levelére válaszol majd. Az innovációs és technológiai minisztertől az egyetemet elbarikádozó hallgatók azt kérték, hogy hívja vissza Vidnyánszky Attila elnököt, és szólítsa fel lemondásra az alapítvány kuratóriumát.

Palkovics László az Atv.hu-nak azt mondta, a döntést jól megfontolták, és a kuratórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak”.

A szakmai vitákat természetesnek nevezte, de szerinte ezeket a kuratóriumnak kell lefolytatnia az egyetem vezetésével, illetve a mögöttük álló testületekkel. Ennek megfelelően Palkovics úgy gondolja, hogy nem neki kell tárgyalnia az SZFE delegációjával, a hallgatók, illetve a sztrájkbizottság képviselőivel. Szerinte a korábbi egyeztetésen elhangzottakhoz képest különben sem tudna újat mondani.

Ide kapcsolódik:
A kuratórium lemondását követelik – Létrejött az SZFE sztrájkbizottsága

Palkovics László azt is hozzátette, nem gondolja, hogy neki tennivalója nem lesz a jövőben a színművészetis hallgatókkal, mert ezek szakmai viták, amelyeket szakmai körökben kell lefolytatni, „nem egy mérnökemberrel a minisztérium élén”.

Az Atv.hu-nak arra a kérdésére, hogy kinek a felelőssége lesz, ha az SZFE dolgozói szeptember 21-én sztrájkba lépnek, ha nem teljesülnek a követeléseik, és így a tanév sem kezdődik el az egyetemen, Palkovics László visszakérdezett: Milyen felelőssége lenne ebben az ITM-nek? A sztrájkot nem a minisztérium kezdeményezte.”

Szerinte a felelősség azoké, akik „a hallgatók mögé bújva, a hallgatói önkormányzatra nyomást gyakorolnak”. A Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói szerdán nyújtották be sztrájkköveteléseiket, ha ezek nem teljesülnek, szeptember 21-től meghatározatlan ideig sztrájkot kezdenek.

(Via ATV, HVG, Papageno)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!