Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A minisztérium nem hívja vissza Vidnyánszky Attilát

A minisztérium nem hívja vissza Vidnyánszky Attilát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Palkovics László miniszter szerint döntést jól megfontolták, a kutatórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak.

Sem a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma, sem Vidnyánszky Attila megbízásának a visszavonását nem látja indokoltnak Palkovics László, mindenesetre a hallgatók neki címzett levelére válaszol majd. Az innovációs és technológiai minisztertől az egyetemet elbarikádozó hallgatók azt kérték, hogy hívja vissza Vidnyánszky Attila elnököt, és szólítsa fel lemondásra az alapítvány kuratóriumát.

- hirdetés -

Palkovics László az Atv.hu-nak azt mondta, a döntést jól megfontolták, és a kuratórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak”.

A szakmai vitákat természetesnek nevezte, de szerinte ezeket a kuratóriumnak kell lefolytatnia az egyetem vezetésével, illetve a mögöttük álló testületekkel. Ennek megfelelően Palkovics úgy gondolja, hogy nem neki kell tárgyalnia az SZFE delegációjával, a hallgatók, illetve a sztrájkbizottság képviselőivel. Szerinte a korábbi egyeztetésen elhangzottakhoz képest különben sem tudna újat mondani.

Ide kapcsolódik:
A kuratórium lemondását követelik – Létrejött az SZFE sztrájkbizottsága

Palkovics László azt is hozzátette, nem gondolja, hogy neki tennivalója nem lesz a jövőben a színművészetis hallgatókkal, mert ezek szakmai viták, amelyeket szakmai körökben kell lefolytatni, „nem egy mérnökemberrel a minisztérium élén”.

Az Atv.hu-nak arra a kérdésére, hogy kinek a felelőssége lesz, ha az SZFE dolgozói szeptember 21-én sztrájkba lépnek, ha nem teljesülnek a követeléseik, és így a tanév sem kezdődik el az egyetemen, Palkovics László visszakérdezett: Milyen felelőssége lenne ebben az ITM-nek? A sztrájkot nem a minisztérium kezdeményezte.”

Szerinte a felelősség azoké, akik „a hallgatók mögé bújva, a hallgatói önkormányzatra nyomást gyakorolnak”. A Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói szerdán nyújtották be sztrájkköveteléseiket, ha ezek nem teljesülnek, szeptember 21-től meghatározatlan ideig sztrájkot kezdenek.

(Via ATV, HVG, Papageno)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X